Site icon narod.hr

Proljetna torta s jagodama

jagodama

Foto: Slatki svijet

Iskoristite sezonu svježih jagoda za pripremu ove ukusne torte! Pahuljasti biskvit i lagana krema od bijele čokolade i mascarpone sira savršeno se slažu s jagodama, ali i drugim bobicama poput malina i borovnica. Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvit
Krema
Ostalo
Glazura

Priprema

Za pripremu biskvita, jaja i šećer miksajte 3 minute najjačom brzinom. Zatim dodajte hladnu vodu pa nastavite sve miksati još 3 minute dok ne dobijete svijetlu, pjenastu smjesu. U zasebnoj zdjelici prosijte brašno, gustin i prašak za pecivo pa sve lagano umiješajte u smjesu od jaja i šećera.

Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte promjera 28 cm. Kalup prethodno namastite i pobrašnite. Biskvit pecite cca 30 minuta na temperaturi od 170 °C.

Bijelu čokoladu otopite na pari i ostavite sa strane. Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag, dodajte mascarpone sir i opet kratko izmiksajte. Dodajte bijelu čokoladu i šećer u prahu pa još jednom opet sve izmiksajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni bisvkit prerežite na 3 ili 4 dijela. Jagode narežite na kockice.

Na tanjur za torte slažite red biskvita, kreme i jagoda. Na zadnji sloj ne idu jagode nego samo tanak sloj kreme kojom premažete cijelu tortu.

Za preljev na pari otopite bijelu čokoladu s dodatkom slatkog vrhnja. Ostavite da se malo ohladi, a zatim prelijte vrh tortu. Po želji tortu dodatno ukrasite jagodama i šlagom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version