Desert za svaku priliku! Isprobajte pahuljasto mekani biskvit od kokosa s jagodama i limetom prekriven laganom kremom od jogurta i slatkog vrhnja!
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit s kokosom i jagodama
2 jaja
180 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica 1 limete
sok od 1 limete
300 g tekućeg jogurta
170 ml ulja
100 g kokosa
220 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
250 g svježih jagoda
Krema od jogurta
200 g tekućeg jogurta
200 ml slatkog vrhnja
naribana korica 1 limete
sok od 1 limete
2 žlice šećera u prahu
Ostalo
250 g svježih jagoda za dekoraciju
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte sok i naribanu koricu jedne veće limete.
Dodajte jogurt i ulje pa sve još kratko izmiksajte.
Na kraju umiješajte kokos te brašno i prašak za pecivo. Smjesu dobro izmiješajte tako da uklonite sve grudice. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (20×30 cm). Preko smjese ravnomjerno rasporedite 250 g očišćenih i na manje komade narezanih jagoda.
Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.