Provjeren recept za već nebrojeno puta isprobanu kombinaciju prhkog tijesta s jabukama i pudingom od vanilije sada dolazi u malo novijem ruhu s dodatkom borovnica. Jako je ukusan i jednostavan za pripremu, piše Slatki svijet.
Sastojci
Prhko tijesto
125 g maslaca sobne temperature
140 g šećera
1 paketić RUF vanilin šećera
250 g glatkog brašna
2 jaja
½ paketića RUF praška za pecivo
Voćni nadjev
400 g očišćenih jabuka
1 paketić RUF vanilin šećera
2 žlice maslaca
200 g borovnica (svježih ili zamrznutih)
Krema od pudinga
500 ml mlijeka
1 paket RUF puding od vanilije
4 žlice šećera
Mrvičasti posip
100 g glatkog brašna
100 g hadnog maslaca
100 g šećera
Priprema
Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa sve još jednom dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Kalup za pečenje (cca 25×25 cm) namastite i lagano pobrašnite. Pripremljeno tijesto stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte.
Za pripremu nadjeva jabuke očistite i narežite na manje kocke. Izrezane jabuke stavite u lonac, dodajte vanilin šećer i maslac, a zatim ih pirjajte na laganoj vatri da omekšaju odnosno dok tekućina ne ispari.
Tako pripremljene jabuke rasporedite preko tijesta, a preko jabuka rasporedite borovnice. Ako koristite zaleđene pomiješajte ih s jednom žličicom gustina. Voće prelijte kuhanim pudingom od vanilije. RUF puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko jabuka i borovnica.
Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga, a po želji po vrhu možete staviti još malo borovnica. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Pečeni kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasa