Sočan kolač s čokoladom i orasima priprema se brzo i jednostavno pa ne morate čekati vikend da ga isprobate. Osim s orasima, jako je ukusan i s tostiranim lješnjacima. Svakako probajte, poručuje Janette Razum na portalu Slatki svijet.
Priprema
Čokoladu i maslac otopite na laganoj vatri ili na pari pa ostavite sa strane. Jaja i šećer miksajte 3-4 minute dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac, pa promiješajte.
Zatim dodajte sol, mljevene orahe te prosijane suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo i kakao. Kuhačom još jednom izmiješajte smjesu da se svi sastojci sjedine. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (cca 25×30 cm) i pecite 15tak minuta na 180°C.
Kolač prelijte čokoladnom ganache kremom koju pripremite tako da slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri. Kolač dobro ohladite prije posluživanja.
Sastojci
Biskvit s orasima
200 g čokolade
200 g maslaca
4 jaja
120 g šećera
30 g kakaa u prahu
120 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
100 g mljevenih oraha
Čokoladni ganache
200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja