Site icon narod.hr

Rum kasato kocke

Foto: slatkisvijet.om

Rum i čokolada uvijek su dobar spoj, a ovi ukusni kolačići su toliko dobri da će vas osvojiti na prvi zalogaj! Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Sastojci za smjesu
Sastojci za glazuru

Priprema

Krumpir skuhajte u ljusci. Ostavite ga da se malo ohladi, ogulite pa izvažite 300 grama. Topli krumpir izmiksajte. Dodajte mu otopljenu čokoladu i margarin pa sve još jednom kratko izmiksajte.

U smjesu dodajte mljevene kekse, šećer u prahu, kakao te aromu ruma.

Čistu dasku ili lim za pečenje obložite masnim papirom. Od smjese oblikujte pravokutnik debljine 1 cm. Kolač spremite u hladnjak, a zatim pripremite čokoladnu glazuru. Čokoladu i ulje otopite na laganoj vatri pa kada se malo ohladi prelijte preko kolača. Kolač čuvajte u hladnjaku do posluživanja, a najbolje je da u hladnjaku odstoji barem 5-6 sati prije rezanja tako da dovoljno očvrsne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version