Site icon narod.hr

Slatki mali zalogaji uz popodnevnu kavu: napravite pužiće s cimetom i lješnjacima!

Foto: slatkisvijet.com

Slatki pužići od lisnatog tijesta ispunit će vaš dom predivnim mirisom, a nestat će u trenu! Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Lisnati pužići

500 g lisnatog tijesta
100 g šećera
1 žlica cimeta
70 g maslaca
60 g sjeckanih lješnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šećerna glazura

5 žlica šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1 žličica arome vanilije

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac malo otopite, ne morate do kraja. Samo da ga lakše pomiješajte s ostalim sastojcima.

Otopljeni maslac malo ohladite te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.

Odleđeno lisnato tijesto tanko razvaljajte u oblik pravokutnika. Lisnato tijesto premažite smjesom od maslaca, cimeta i šećera. Ostavite barem 1 cm prostora na rubu tijesta. Taj rub uz pomoć kista premažite vodom, tako će se tijesto kada ćete ga rolati bolje zaljepiti jedno za drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko smjese od cimeta i šećera posipajte sitno sjeckane lješnjake. Lisnato tijesto zamotajte u roladu, a zatim režite na komade debljine 1 cm. Isto ponovite i s drugim komadom tijesta.

Pužiće slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Pecite ih 10-tak minuta na 200°C.

Pužiće ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih poslužite prelivene šećernom glazurom.

Glazuru pripremite tako da šećer u prahu miješajte s mlijekom i aromom vanilije dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version