Tražite jednostavan recept za brz i ukusan kolač? Isprobajte ove sočne čokoladne kocke s makom, bananom i šumskim voćem! Jako se brzo pripremaju, a zaista su ukusne, piše Jeannette Razum za Slatki svijet.
Priprema
U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – mljeveni mak. kakao, brašno i prašak za pecivo.
U zasebnoj zdjeli pjenasto izmiksajte šećere i jaja. Smjesu miksajte cca 2 minute dok ne postane gusta i svijetla. Zatim dodaje vilicom izgnječenu bananu i sve još jednom izmiksajte.
Dodajte ulje i toplu vodu, a zatim suhe sastojke. Smjesu još samo kratko izmiksajte na najmanjoj brzini, tek toliko da se svi sastojci sjedine.
Peći otprilike 30 minuta
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (cca 25×35 cm). Zaleđeno šumsko voće pomiješajte s gustinom i rasporedite po vrhu kolača. Kolač pecite otprilike 30 minuta na 180°C.
Pečeni kolač kratko ohladite na sobnoj temperaturi te ga prelijte čokoladnom, ganache glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari, a zatim dodajte maslac. Kolač ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a po želji možete ga dodatno ohladiti i hladnjaku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa