Site icon narod.hr

Ovaj recept morate isprobati: Sočan kolač s orasima i zobenim pahuljicama kao savršena nedjeljna slastica

kolač od zobi

Foto: Slatki svijet

Na prvu vam se možda čini kao neobična kombinacija, no zobene pahuljice prethodno natopljene u vrućem napitku od zobi osiguravaju izuzetnu sočnost ovog kolača, a orasi i smeđi šećer su tu za odličnu aromu. Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvitna smjesa

100 g zobenih pahuljica
300 ml Riso Scotti ili nekog drugog napitka od zobi
115 g maslaca sobne temperature
200 g smeđeg šećera
2 jaja
1 žličica arome vanilje
1 žličica cimeta
¼ žličice muškatnog orašćića
120 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
80 g mljevenih oraha

Ostalo

60 g maslaca
5 žlica Riso Scotti napitka od zobi
100 g smeđeg šećera
100 g sjeckanih oraha

Napitak od zobi zagrijte do vrenja. Prelijte njime zobene pahuljice prelijte i ostavite ih 15tak minuta dok zob ne upije svu tekućinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zasebnoj zdjeli maslac pjenasto izmiksajte sa smeđim šećerom pa dodajte jaja, aromu vanilije, cimet i muškatni oraščić. Smjesu još kratko izmiksajte pa dodajte natopljene zobene pahuljice, brašno i prašak za pecivo.
Kratko sve promiješajte pa izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (cca 20×30 cm) i stavite ga pećnicu zagrijanu na 180 ºC.

Dok se kolač peče, u lončiću otopite maslac, napitak od zobi i smeđi šećer pa dodajte sitno nasjeckane orahe. Kolač nakon 20 minuta izvadite iz pećnice i prelijte pripremljenim preljevom. Vratite kolač u pećnicu i pecite ga još 15-20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version