Ljeto je i dovoljno nam je vruće i bez paljenja pećnice… Zato vam donosimo jednostavni recept – fantastični ljetni desert bez pečenja!
Torta od palačinki
Nije li ovo najjednostavnija torta koju možete pripremiti? A opet, tako ukusna! Torta od palačinki punjena je kremom od vanilije te poslužena sa šumskim voćem, piše Jannette Razum za Slatki svijet. Recept donosimo u nastavku.
Smjesa za palačinke
-
- 6 jaja
- 100 g rastopljenog maslaca
- 700 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 200 g brašna
Krema od vanilije
- 3 žutanjka
- 2 pune jušne žlice šećera
- 2 pune jušne žlice brašna
- 1 mahuna vanilije
- 2 dcl mlijeka
- 100 g maslaca
- 400 ml vrhnja za šlag
Jaja i mlijeko izmiksajte mikserom, ručno ili u blenderu. Dodajte brašno i šećer pa nastavite miskati smjesu dok se svi sastojci ne povežu. Palačinke pecite na prikladnoj tavici za pečenje palačinki uz dodatak malo maslaca ili ulja.
Za pripremu kreme mikserom izmutite žutanjke i šećer pa dodajte o vanilin šećer i sjemenke mahune vanilije. Naizmjenično dodajte brašno i mlijeko i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu premjestite u lonac i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kuhanu kremu premjestite u plastičnu posudu i ostaviti da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim spremite u hladnjak. Površinu kreme prekrijte prozirnom folijom da se ne napravi korica. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa pomiješajte s ohlađenom kremom od vanilije.
Svaku palačinku premažite s dvije žlice kreme, razmažite i slažite dok ne potrošite sastojke. Tortu od palačinki ukrasite svježim bobičastim voćem i spremite u hladnjak na dva sata, a zatim poslužite i uživajte!