Krafne koje zapravo nisu krafne, ali tako izgledaju i jako su ukusne. 🙂 Ako se volite igrati u kuhinji isprobajte recept za ove „krafne“ od biskvitnog tijesta. Jako su ukusne, a s bijelom čokoladom na vrhu još bolje! Ako imate djecu svakako ih uključite u pripremu, vjerujem da će se i njima svidjeti pečenje i ukrašavanje ovih jednostavnih, lažnih krafni.
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
- 200 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 120 g šećera
- 1 paketić vanilin šećer
- 1 jaje
- 120 g kiselog vrhnja
- 50 ml ulja
- 50 ml mlijeka
- 150 g bijele čokolade
- šarene mrvice za posipavanje
Priprema
Jaje i šećer razmutite pjenjačom pa dodajte mlijeko, ulje i kiselo vrhnje. Zatim dodajte prosijano glatko brašno i prašak za pecivo. Sve još kratko promiješajte da se svi sastojci sjedine. Smjesa je dovoljna za 10 kolačića.
Smjesu premjestite u dresir vrećicu. Ovaj dio možete i preskočiti, ali tijesto je puno lakše i urednije stavljati u Donut kalup na ovaj način nego sa žlicom.
Kalup za donut kolačiće namastite i pobrašnite. Ja sam koristila ovaj Zenker kalup za donut kolačiće kojeg sam nedavno upotrijebila za izradu finih kolačića od jabuka. Kolačiće/krafne pecite 8-10 minuta na 180°C.
Ohlađene kolačiće prelijte čokoladom i po želji ukrasite šarenim mrvicama. Dobar tek! 🙂