Site icon narod.hr

Ukusan i sočan: Kolač od mrkve i sira!

Foto: slatkisvijet.com

Iako je Uskrs iza nas, i dalje se možete počastiti blagdanskom slasticom. Isprobajte recept za ukusan i sočan kolačić od mrkve, jabuke i lješnjaka punjen krem sirom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
Sastojci za biskvit
Nadjev od sira
Ostalo

Priprema

Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dodavanja jaja smjesu dobro izmiksajte. Dodajte sol, mljevene lješnjake, brašno te prašak za pecivo i cimet. Dodajte sitno naribanu jabuku i mrkvu pa kuhačom sjedinite smjesu tako da se svi sastojci lijepo povežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu nadjeva krem sir pjenjačom razmutite s jajem, šećerom i limunovim sokom.
Polovicu pripremljene smjesu izlijte u duguljasti kalup za kolač (10×30 cm). Kalup prethodno namastite i pobrašnite ili obložite masnim papirom. U smjesi napravite malu udubinu pa rasporedite nadjev od sira. Preko nadjeva od sira izlijte ostatak biskvitne smjese i lijepo ju zagladite.

Kolač pecite cca 50 minuta na 170°C. Pečeni kolač ostavite 5 minuta u kalupu da se malo prohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite i izvadite. Ohlađeni kolač prelijte RUF bourbon vanilija glazurom i ukrasite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version