Site icon narod.hr

Ukusan kremasti kolač od pudinga i banana bez pečenja

banana

Foto: slatki svijet

Ovaj kremasti kolač od pudinga i banana priprema se brzo i jednostavno, a odlična je ideja za iskoristiti višak bjelanjaka! Još bolje je to što se pravi bez pečenja. Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kora od bjelanjaka

3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
+ 100 ml mlijeka za zalijevanje kore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo

800 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
70 g šećera
150 g bijele čokolade
3 banane

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne počnu pjeniti. Dodajte šećer i miksajte ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno.

Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu namašćenog i pobrašnjenog kalupa (20×25 cm). Koru od bjelanjaka pecite otprilike 20 minuta na 180°C, dok ne dobije lijepu svijetlo smeđu boju. Vruću koru zalijte sa 100 ml vrućeg mlijeka.

Za pripremu kreme puding razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding pa kuhajte kremu dok se ne zgusne. Na kraju dodajte vruću čokoladu i miješajte kremu dok se čokolada ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko mlijekom natopljene kore posložite tri uzdužno izrezane banane, dakle 6 polovica. Preko banana ravnomjerno razmažite kremu od pudinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version