Site icon narod.hr

Ukusan kremasti kolač od pudinga i banana bez pečenja

banana

Foto: slatki svijet

Ovaj kremasti kolač od pudinga i banana priprema se brzo i jednostavno, a odlična je ideja za iskoristiti višak bjelanjaka! Još bolje je to što se pravi bez pečenja. Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Kora od bjelanjaka

3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
+ 100 ml mlijeka za zalijevanje kore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo

800 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
70 g šećera
150 g bijele čokolade
3 banane

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne počnu pjeniti. Dodajte šećer i miksajte ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno.

Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu namašćenog i pobrašnjenog kalupa (20×25 cm). Koru od bjelanjaka pecite otprilike 20 minuta na 180°C, dok ne dobije lijepu svijetlo smeđu boju. Vruću koru zalijte sa 100 ml vrućeg mlijeka.

Za pripremu kreme puding razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding pa kuhajte kremu dok se ne zgusne. Na kraju dodajte vruću čokoladu i miješajte kremu dok se čokolada ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko mlijekom natopljene kore posložite tri uzdužno izrezane banane, dakle 6 polovica. Preko banana ravnomjerno razmažite kremu od pudinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version