Site icon narod.hr

Ukusan starinski kolač: Čupava Kata s marmeladom i lješnjacima

lješnjacima

Izvor: Slatki svijet

Ukusan starinski kolač s domaćim pekmezom od šljiva i orasima koje su ovaj put zamijenili lješnjaci! Za koju god varijantu se odlučite, neće pogriješiti. Recept vam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev od pekmeza

Nadjev od bjelanjaka

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Margarin sobne temperature i šećer pjenasto izmiksajte. Nastavite miksati smjesu te dodajte jedan po jedan žutanjak.

Na kraju dodajte brašno pa rukama umijesite glatko tijesto.

Uzmite malo više od polovice tijesta i razvaljajte ga na lagano pobrašnjenoj površini koliko možete. Tijesto prebacite u lim za pečenje (30 x 30 cm) kojeg ste namastili i pobrašnili pa ga još malo rastanjite, tako da pokrije cijelu površinu lima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto premažite domaćim pekmezom od šljiva kojeg ste pomiješali s rumom, a zatim nanesite nadjev od bjelanjaka. Za pripremu nadjeva bjelanjke miksajte dok se ne zapjene.

Zatim dodajte malo po malo šećera te nastavite miksati bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte mljevene lješnjake.

Preko nadjeva krupno naribajte ostatak tijesta i posipajte sjeckane lješnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok pripremate sve ostalo, ovaj komad tijesta čuvajte u zamrzivaču tako da ga lakše možete naribati.

Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.

Prije posluživanja kolač po želji posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version