Ukusna ljetna torta bez pečenja s podlogom od keksa i odličnom mousse kremom! Isprobajte jednostavan recept Jannette Razum za Slatki svijet za laganu, pjenastu tortu od limuna!
Sastojci
Podloga od keksa
250 g mljevenog keksa
140 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera
Mousse krema od limuna
4 jaja
200 g bijelog kristal šećera
100 ml ReaLemon limunovog soka
1 pakiranje mljevene želatine
400 ml slatkog vrhnja
Priprema
Mljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i smeđim šećerom. Pripremljene kekse lagano utisnite na dno okruglog kalupa za torte (26 cm) i spremite u hladnjak.
Ako volite hrskavu podlogu, kekse možete po želji kratko zapeći (4 minute) na 180 °C. Ja sam se odlučila za varijantu bez pečenja. Ako podlogu pečete, svakako ju potpuno hladite prije nego što preko nje izlijete kremu.
Želatinu namočite s 4 žlice hladne vode, promiješajte i ostavite sa strane da nabubri.
Za pripremu kreme jaja izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte limunov sok. Zdjelu premjestite nad lonac s vrelom vodom i kuhajte smjesu na pari cca 5 minuta uz stalno miješanje. U kuhanu, vruću kremu ubacite nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Ostavite kremu da se hladi na sobnoj temperaturu. Mlaku kremu špatulom lagano pomiješajte s tučenim s mekanom tučenim slatkim vrhnjem.
Pripremljenu kremu izlijte preko ohlađene podloge. Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan pažljivo uklonite obruč, ukrasite tortu po želji i poslužite se!
Tekst se nastavlja ispod oglasa