Sve koji vole popularni Cheesecake oduševit će ovaj recept za ukusnu malu tortu od sira i bijele čokolade. Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Torta od sira
5 jaja
200 g bijele čokolade
200 g krem sira
Krema od sira
200 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
1 žličica arome vanilije
1 žlica šećera u prahu
Priprema
Bijelu čokoladu otopite na pari. Kada se malo ohladi pomiješajte ju s krem sirom i žutanjcima.
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa lagano sjednite s ostatkom smjese.
Smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje manjeg promjera (18-22 cm). Ja sam koristila rastezljivi Zenker kalup kojem može prilagoditi promjer obruča od 15 do 30 cm. Dno i stranice kalupa prije pečenja obložite masnim papirom.
Pećnicu zagrijte na 170°C. Na dno pećnice stavite lim s vrućom vodom, a kalup sa smjesom stavite na srednju razinu. Kolač pecite 30 minuta na 170°C, ugasite pećnicu i ostavite tortu još 15 minuta u pećnici sa zatvorenim vratima.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, premažite s kremom i spremite u hladnjak do posluživanja.
Za pripremu kreme sir pomiješajte sa šećerom u prahu i aromom vanilije, a zatim umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Izvor: narod.hr/Slatki svijet