Kad se zaželim nečeg ekstra čokoladnog, brownie mi je uvijek nekako prvi pada napamet. Ovaj put sam probala RUF mješavinu za Brownie te sam dodala još malo bijele čokolade i malina.
Rezultat je savršen desert za čiju vam pripremu treba doslovno 10 minuta, s pranjem suđa, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
1 pakiranje RUF smjese za Brownie s komadićima čokolade
125 g maslaca
1 jaje
100 ml vode
50 g nasjeckane bijele čokolade
150 g svježih malina
Priprema
Maslac otopite i ostavite sa strane da se malo ohladi.
Mješavinu za Brownie stavite u zdjelu pa dodajte jaje, vodu i otopljeni maslac. Smjesu kratko izmiksajte mikserom. U smjesu dodajte dio čokoladnih komadića koji dolaze u pakiranju, a ostatak ostavite za posipavanje po vrhu kolača.
Smjesu premjestite u kartonski kalup koji također dolazi u pakiranju Brownie mješavine. Lijepo ju zagladite, a po vrhu rasporedite komadiće čokolade, mliječne i bijele. Na kraju ravnomjerno rasporedite svježe maline.
Brownie pecite 20-25 minuta na 170°C, ovisno o pećnici. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite se! Brownie možete poslužiti topli, u zdjelicama s kuglicom sladoleda od vanilije. U tom slučaju ga pecite nešto kraće cca 18 minuta kako bi ostao mekši poput lava kolačića.