Ukusno i kremasto: Rolada s bijelom čokoladom i likerom

Foto: Slatki svijet

Volite alkohol u kremama? Ako je odgovor da, bit će ovo jedan fini desert za vas… 😉

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto za roladu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
15 g kakao praha
90 g glatkog brašna
6 g praška za pecivo

Krema

200 g bijele čokolade
4 žlice Baileys likera
300 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posip

strugotine bijele čokolade

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto

Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno prosijano s praškom za pecivo i kakao prah pa umutiti u jednoličnu smjesu. Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka pa lagano umiješati u smjesu. Smjesu izliti u protvan od pećnice obložen papirom i poravnati. Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 – 15 minuta. Nakon 10 minuta provjeriti čačkalicom je li pečeno pa ostaviti još da se peče, ako nije.

Izvaditi i odmah s papirom uviti u roladu. Nakon toga navlažiti kuhinjsku krpu i omotati roladu. Kada se ohladi, maknuti krpu, skinuti papir staviti tijesto na novi papir na kojem ćete mazati roladu.

Krema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopiti bijelu čokoladu s Baileysom (pazite da temperatura ne prijeđe 40°C). Skinuti s vatre i dodati u nju 2 žlice vrhnja za šlag. Ohladiti. Zatim umutiti čvrsti šlag, uz dodatak šlagfiksa pa spojiti obje smjese lagano miješajući.

Premazati tijesto s 2/3 kreme. Zamotati roladu. Ostatkom kreme neuredno premazati roladu pa je posuti strugotinama bijele čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.