Volite alkohol u kremama? Ako je odgovor da, bit će ovo jedan fini desert za vas… 😉
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Tijesto za roladu
5 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
15 g kakao praha
90 g glatkog brašna
6 g praška za pecivo
Krema
200 g bijele čokolade
4 žlice Baileys likera
300 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix
Posip
strugotine bijele čokolade
Priprema
Tijesto
Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno prosijano s praškom za pecivo i kakao prah pa umutiti u jednoličnu smjesu. Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka pa lagano umiješati u smjesu. Smjesu izliti u protvan od pećnice obložen papirom i poravnati. Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 – 15 minuta. Nakon 10 minuta provjeriti čačkalicom je li pečeno pa ostaviti još da se peče, ako nije.
Izvaditi i odmah s papirom uviti u roladu. Nakon toga navlažiti kuhinjsku krpu i omotati roladu. Kada se ohladi, maknuti krpu, skinuti papir staviti tijesto na novi papir na kojem ćete mazati roladu.
Krema
Otopiti bijelu čokoladu s Baileysom (pazite da temperatura ne prijeđe 40°C). Skinuti s vatre i dodati u nju 2 žlice vrhnja za šlag. Ohladiti. Zatim umutiti čvrsti šlag, uz dodatak šlagfiksa pa spojiti obje smjese lagano miješajući.
Premazati tijesto s 2/3 kreme. Zamotati roladu. Ostatkom kreme neuredno premazati roladu pa je posuti strugotinama bijele čokolade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.