Site icon narod.hr

Vrhunski kolač bez pečenja: Čokoladne cous cous kocke

Foto: slatkisvijet.com

Cous cous se često koristi kao zamjena za rižu i češće se koristi u slanim jelima nego u desertima, ali to ne znači da od ove namirnice ne možete napraviti vrhunski kolač! I to bez pečenja! Ekstra sočan, čokoladan i ukusan! Iznenadite sami sebe i isprobajte ovaj jednostavan recept!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Cous cous kolač
Čokoladna glazura
Priprema

Lješnjake kratko tostirajte na tavici, a zatim ih sameljite. Ako volite da hrskaju pod zubima dio lješnjaka možete sitno nasjeckati.

Mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Zatim dodajte malo soli, kakao u prahu, aromu vanilije, naribanu koricu naranče i sve dobro izmiješajte. Najbolje pjenjačom. Na kraju dodajte med, cous cous i ranije pripremljene lješnjake. Ja sam koristila odličan Cous cous brenda Tipiak koji se dobiva iz iznimno kvalitetne durum pšenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhačom sve dobro izmiješajte pa ostavite u loncu 15-20 minuta dok couscous upije svu tekućinu. Povremeno promiješajte.

Manji kalup za pečenje (20×20 cm) lagano nauljite pa u njega istresite pripremljenu smjesu. Lijepo sve zagladite i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme pripremite čokoladnu glazuru. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri pa prelijte preko kolača. Kolač spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Idući dan uživajte u ukusnoj poslastici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version