Za duge popodnevne razgovore i druženja! Isprobajte odličnu kombinaciju Brownie kolača s blagom aromom kave. Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Brownie biskvit
200 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
75 g glatkog brašna
50 g kakao praha
1 žličica praška za pecivo
150 g šećera
1 pakiranje 3u1 instant kave
4 jaja
prstohvat soli
Ganache krema s kavom
250 ml slatkog vrhnja
1 pakiranje 3u1 instant kave
150 g mliječne čokolade
Priprema
Čokoladu i maslac otopite na pari. Instant kavu promiješajte s 2-3 žlice vruće vode tako da razbijete sve grudice pa pomiješajte s otopljenom čokoladom i maslacem.
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah, šećer i sol. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac pa kuhačom sve izmiješajte. Dodajte jaja pa još jednom kratko izmiješajte smjesu da se svi sastojci sjedine.
Smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom i pecite cca 18 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite kolač nekoliko minuta prije kraja pečenja kako se ne bi prepekao. Brownie mora ostati sočan.
Slatko vrhnje promiješajte s 3u1 instant kavom, zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte pjenjačom. Kada vrhnje zavrije maknite lonac s vatre i ubacite razlomljenu čokoladu. Miješajte kremu pjenjačom dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Kremu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim kratko i u hladnjaku (cca 15 min). Ohlađenu kremu izmiksajte i premažite preko ohlađenog brownie biskvita. Kolač ukrasite ribanom čokoladom i poslužite se!