Site icon narod.hr

Za slatko popodne: Čokoladne kocke sa šumskim voćem

Foto: Slatki svijet

Jednostavan kolačić za slađe popodne. Isprobajte kombinaciju čokolade, šumskog voća i puding kreme od vanilije, sigurno će vam se svidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit

6 jaja
130 g šećera
8 žlice ulja
4 žlice tople vode
120 g glatkog brašna
½ paketića praška za pecivo
30 g kakaa u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema od šumskog voća

400 g zamrznutog šumskog voća
100 g šećera
130 ml vode
50 g gustina
50 g maslaca

Krema od pudinga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

800 ml mlijeka
120 g šećera
2 vanilin šećera
2 praška za puding s okusom vanilije
80 g maslaca
100 ml slatkog vrhnja

Čokoladni ganache

200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade (mliječne ili za kuhanje)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i vodu. U zdjelici prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao te sve zajedno umiješajte u umućena jaja sa šećerom. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (cca 25×35 cm) i pecite 15-20 minuta na 180°C, ovisno o pećnici. Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela.

Šećer i zamrznuto šumsko voće stavite u manji lonac da se otopi, a zatim ga kuhajte na laganoj vatri da voće kratko prokuha.

Gustin razmutite u vodi, dodajte šumskom voću te nastavite kuhati kremu dok ne dobijete dovoljnu gustinu. Maknite s vatre, malo ohladite pa umiješajte maslac. Toplu kremu izmiksajte i premažite njome donji dio biskvita (s toplom kremom).

Prašak za puding razmutite u malo mlijeka, a ostatku mlijeku dodajte šećer i zagrijte ga do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje i ostavite da se malo ohladi (povremeno miješajte da se ne stvori korica) pa u mlako dodajte maslac, kratko izmiksajte. Površinu kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Umiješajte izmiksani šlag pa još jednom sve zajedno kratko izmiksajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Slatki svijet
Foto: Slatki svijet

Veći dio puding kreme premažite preko ohlađene kreme od šumskog voća pa prekrijte kolač drugim biskvitom. Ostatkom puding kreme premažite vrh kolača, lijepo ga zagladite. Preko kreme prelijte mlaku ganache kremu. Za pripremu ganache kreme slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri.

Kolač spremite u hladnjak preko noći. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version