Ukusna kombinacija sočnog čokoladnog biskvita i kreme od kokosa oduševit će sve obožavatelje popularne Bounty čokoladice. Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Čokoladni biskvit
4 jaja
100 g šećera
4 žlice tople vode
8 žlica ulja
80 g glatkog brašna
20 g kakaa u prahu
prstohvat soli
i još 100 ml mlijeka za preljev
Krema od kokosa
800 ml mlijeka
150 g šećera
2 vanilin šećera
120 g griza
200 g kokosa
120 g maslaca
Čokoladni preljev
100 g čokolade (mliječne ili za kuhanje)
100 ml slatkog vrhnja
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke – brašno, sol i kakao (brašno i kakao prosijte prije dodavanja u smjesu). Sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojem ste dno obložili masnim papirom.
Biskvit pecite otprilike 20 minuta na 180°C, čačkalicom provjerite je li pečen. Pečeni biskvit ostavite nekoliko minuta da se hladi, a zatim ga prelijte s toplim mlijekom.
Za pripremu nadjeva mlijeko i šećer zagrijte do vrenja. Kada zavrije maknite lonac s vatre pa umiješajte griz i kokos. Vratite lonac na šparet i kuhajte kremu još 2 minute na laganoj vatri. U kuhanu kremu dodajte maslac, sve dobro izmiješajte pa rasporedite preko čokoladnog biskvita.
Vrh torte prekrijte prozirnom folijom i ostavite ju da se ohladi do sobne temperature. Po želji tortu prelijte čokoladnom ganache kremom (otopljenom čokoladom i slatkim vrhnjem). Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi prije posluživanja.