Zašto mnoge trudnice žude za ukiseljenim krastavcima ili kapulicama? Stručnjaci kažu da ima logike u tim žudnjama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrana koja je prirodno kisela ili je ukiseljena stimulira metabolizam, kažu njemački stručnjaci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ona sadrži i mnogo vitamina C koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij i stimulira rast kostiju – što je posebno važno tijekom trudnoće.
Žudnja za nekom namirnicom možda je način da tijelo poruči da je ta hrana dobra za tu osobu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina – prirodnog stimulatora raspoloženja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE