Site icon narod.hr

Žirafa rolada

rolada

Foto: Slatki svijet

Pogledajte kako pripremiti dekorativnu roladu s uzorkom “žirafe” ispod koje se krije jednostavan i ukusan nadjev od banane, borovnica i šlaga, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvit
6 jaja
90 g šećera
75 g glatkog brašna
2 žlice ulja
3 žlice kakaa u prahu

Nadjev

4-5 žlica pekmeza od borovnica
200 ml slatkog vrhnja
2 banane

Priprema

Bjelanjake izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer miksajte 2-3 minute najvećom brzinom. Zatim dodajte ulje i brašno pa sve kratko izmiksajte najmanjom brzinom. Postupno dodajte snijeg od bjelanjaka i kuhačom lagano sjedinite smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrećicu za ukrašavanje (ili vrećicu za zamrzavanje) stavite 4 vrhom pune žlice smjese pa u kalup za pečenje obložen masnim papirom (30×30 cm) iscrtajte šare u obliku nepravilnih pravokutnika. Šare pecite 3 minute na temperaturi od 170 °C.

Dok se šare peku u ostatak smjese dodajte kakao (obavezno ga prosijte da uklonite grudice), kuhačom sve lagano izmiješajte i prelijte smjesu preko šara. Poravnajte i stavite peći biskvit 10 minuta na 170 °C.

Pečeni, vrući biskvit zajedno s papirom zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni biskvit odmotajte, premažite pekmezom od borovnica, a zatim i tučenim slatkim vrhnjem. Uz rub posložite banane i zamotajte biskvit u roladu. Žirafa roladu prije posluživanja ostavite 2-3 sata u hladnjaku da se dobro ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version