Švedski eurozastupnik povukao se jer je njegov partner osuđen za pedofiliju

Foto: Centerpartiet (official); Thinkstock; fotomontaža: narod.hr

Član švedske Stranke centra i zastupnik u Europskom parlamentu, Fredrick Federley, najavio je da će se na neko vrijeme povući iz politike, nakon što je njegov partner osuđen zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje djece. On je sa svojim partnerom prekinuo nakon što je doznao za optužbe.

Federley je objavio svoju odluku na Facebooku, navodeći: “Na nekim stranicama piše da je osoba koja mi je prije bila bliska osuđena za izrazito teška kaznena djela. Bojim se da je to istina.”

“Zločini koje je počinio su apsolutno zastrašujući, neopisivi i neoprostivi. Sada smo krenuli svatko svojim putem” dodao je u komentaru kojeg je prenio Expressen.

Prema medijima, partner zastupnika u Europskom parlamentu, osuđen je po 22 točke za seksualne napade na dijete u incidentima koji su se dogodili 2013. i 2014. Također je proglašen krivim po 38 točaka za kaznena djela dječje pornografije i 6 točaka seksualnog uznemiravanja, piše Breitbart.com.

Ovaj 42-godišnjak bio je aktivan u Europskom parlamentu i bio je potpredsjednik liberalne skupine Renew Europe.

Tajnik Stranke centra, Michael Arthursson, komentirao je Federelyjevu najavu: “Ovo svakako shvaćamo vrlo ozbiljno. Uistinu su gnjusni zločini za koje je ta osoba osuđena. Fredrick Federley osjeća se loše već neko vrijeme, što je u posljednje vrijeme eskaliralo.”

Arthursson je dodao da je Federeley tražio psihološku pomoć i prijavio se na bolovanje.

Osuda Federelyjevog partnera dolazi tri godine nakon što je vodeći član “Pride Stokholma” otpušten jer se utvrdilo da je bio osuđen zbog silovanja trinaestogodišnjaka 2011.

Britta Davidsohn. predsjednica Stockholm Pridea u to vrijeme rekla je da nije znala njegove podatke iz prošlosti, ali sastanak odbora otkrio je da su neki drugi članovi organizacije to znali.

U 2019. jedan drugi član švedskog “Gay Pride” pokreta uhvaćen je kako je slao seksualno eksplicitne poruke osobi za koju je rečeno da je 14-godišnjak.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr