A djeca u domovima?

cijepljenje
Foto: Fah

Komentar čitatelja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnička inicijativa Hipokrat upozorila roditelje na izlaganje djece eksperimentalnom cjepivu

Inzistiram na hitnom očitovanju hrvatskih biskupa o namjeri da se cijepe djeca u domovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se tiče cijepljenja djece protiv kovida, ono se najviše opravdava željom da se zaštite odrasli, jer je opasnost od kovida za djecu apsolutno minimalna. Ali cijepljenje cjepivom odobrenom u hitnom postupku i po svemu eksperimentalnom, svakako za njih nije bez nezanemarivog rizika. Poklič “Misli na druge, cijepi se!”, postao je topuz za utjerivanje osjećaja krivnje među djecu i šiba goniča koji utjeruje djecu u boksove za cijepljenje.

Imajući to u vidu, jasno je da svjedočimo moralnom i intelektualnom padu širokih slojeva naroda i velikog dijela institucija. To je naš osnovni problem, a ne toliko vlast koja je očito usmjerena na zlo. To se osobito vidi u našem odnosu prema djeci u ovoj krizi. Ishod ove krize će se uvelike odlučivati prema tome kako ćemo se u njoj postaviti prema djeci. Oni majke i očevi, bake i djedovi, te oni službeni moralni autoriteti koji su manje-više RAVNODUŠNI prema šteti koja se nanosi djeci i mladima, možda su naš najveći problem.

Ovdje objašnjenje gornje teze:

Njemački katolički folozof Robet Spaemann 2011. godine u knjizi “Nach uns die Kernschmelze” (Hrvatski: “Nakon nas atomska katastrofa”, naslov izveden iz izreke “Nakon nas potop”) veli:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerojatnost je subjektivna procjena budućih događaja. Kad neki događaj nastupi, tad je potpuno svejedno koliko je vjerojatan bio u prošlosti. Ocjena jednog budućeg događaja kao manje ili više vjerojatnog služi samo kao orijentacija kod preuzimanja vlastitog rizika. Pri tome je odlučujuće da je onaj koga se dobitak ili gubitak tiču – ista osoba. Npr. kod sudjelovanja u prometu, sve dok su isti oni koji preuzimaju rizik i oni koji uživaju prednosti sudjelovanja u prometu. To ne isključuje mogućnost da je taj rizik neopravdan i nerazuman, kao što je to danas čest slučaj kod sudjelovanja u prometu. NIKADA MEĐUTIM NE SMIJE BITI DOZVOLJENO DA ODREĐENA DEFINIRANA SKUPINA LJUDI UŽIVA PREDNOSTI NA RAČUN RIZIKA KOJEG PREUZIMAJU NEKI DRUGI LJUDI, KOJE SE O TOME NIŠTA NE PITA. UPORABA PRINCIPA PROCJENE VJEROJATNOSTI RIZIKA U TOM SLUČAJU SE NE SMIJE PRIMJENJIVATI. NITKO NEMA PRAVO ŽIVOT NEKOG DRUGOG STAVITI NA LUTRIJU SAMO ZATO ŠTO JE VJEROJATNOST DA SVE PROĐE DOBRO VISOKA.” (str. 40)

On kaže i ovo na str. 8:

“Ako netko nalazeći se u životnoj opasnosti stavi na lutriju život vlastitog djeteta, postupa neodgovorno, pa i onda kad šansa da stvar završi dobro iznosi 99:1. Jer nitko unaprijed ne može znati hoće li se nešto što je danas malo vjerojatno, sutra ipak dogoditi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.