Imamo sve

Komentar čitatelja

(VIDEO) Vedriš o sredstvima EU-a za razvoj RH: ‘Demografija je ključna – trebaju nam programi koji će vratiti iseljene’

Zvonko – 16.09.2020.

More te povezuje sa cijelim svijetom.
Imamo more. Kolike bi zemlje sve dale da imaju ovakvo more?!
Imamo odlične pomorce. Imamo pomorske škole i fakultete. Imamo tradiciju. Imamo luke. Drugima ih dajemo, jer mi ne znamo, a onda saznajemo iz medija da ni drugi ne znaju. Imamo ceste. Dobre ceste. Imamo željeznicu pa dijelove tog zapuštenog sustava čak i moderniziramo EU novcima bez suvišnih zašto!? Imamo brodogradnju. Imamo prometne fakultete. Imamo transportne kompanije. Imamo razne Vlade, razne ministre pomorstva.
A 25 godina nemamo pomorske kompanije. Prodano, ugašeno, zaboravljeno. Precrtano!
More nam služi za jedrenje, malo ribarstva i kupanje, kupanje, …
Ni kupanje ne znamo organizirati nego gledamo kako stranci moderniziraju naše kampove i odnose lijepu dobit. Za kamp kućice je ipak potrebna dobra industrija koja počiva na nano- tehnologiji. 🤫
I pitam te poštovaoce politike dr. Tuđmana, jer se sami hvale time da poznaju njegovu politiku – sto je ono On govorio o pomorskoj komponenti Hrvatske? Sto?
I usput – kada će se povezati željeznica u Istri sa ostatkom Hrvatske? I to je dr. Tuđman za života otvorio kao željeznički tunel od Rijeke kroz Učku. HDZ je pljeskao.
Demografija nije ključna. Imamo ljude i školovane i nezaposlene, ali imamo i nepotizam, korupciju, negativnu selekciju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: pixabay