Oliver Frljić: Kakva je to ljevica koja priznaje demokraciju?

Komentar na članak: http://narod.hr/kultura/sto-kazu-oni-koje-je-frljic-stavio-na-gace/

 

Tomislav petranović 21.11.2014. 15:41

 

Ne zamjerite, moram ovo podijeliti s vama, kako bi znali kakav je taj YuFrljić,bivši dečko Danijele Trbović koja bi trebala voditi sučeljavanja predsjedničkih kandidata na (anti)HTV !!!…

Novinar Tihomir Dujmović je odslušao intervju s Oliverom Frljićem na Trećem programu Hrvatskog radija. Evo njegovih utisaka…

“Slušam emisije Trećeg programa Hrvatskog radija, čiji su samo odašiljači hrvatski, jer im je program do te razine neću reći srpski, ali temeljito regionalni, da bi trebalo promisliti o promjeni naziva da se publika ne dovodi u zabunu. Slušam tako na tom jugoslavenskom programu Olivera Frljića kao neku vrstu regionalne himne i jedan nevjerojatni intervju s njim.

Oliver Frljić se pita: Kakva je to ljevica koja priznaje parlamentarnu demokraciju?

On si voli tepati da ga desnica ne voli, pa mu ti napadi tobože imponiraju, jer desnica je za njega vjerojatno hrpa polukanibala koje bi trebalo mrežom loviti po Svilaji jer tamo najbolje uspijevaju. No, Frljiću ne samo da desnica ne odgovara, ljevica za njega u Hrvatskoj ne postoji, a kao i Savi Štrbcu, i njemu je Hrvatska nastala na zločinu! Frljić ide i dalje, po njemu zapravo “sve ove bajne države u regiji su zapravo nastale na nekoj vrsti zločina”! Znači i Slovenija? I Crna Gora? I Makedonija? Pa naravno kad je za Frljića samo rušenje Jugoslavije zločin sam po sebi! Tko bi rekao da se i dan danas netko ovako ponosno šeta sa jugoslavenskom šapkom na glavi i priča jugoslavenske bajke! Pogledajte zašto za Frljića primjerice ne postoji relevantna ljevica? “Ne možemo govoriti o nikakvoj ljevici u Hrvatskoj, jer kakva je to ljevica koja pristaje na parlamentarnu demokraciju i neoliberalani kapitalizam!” rekao nam je Frljić nakrenuvši šapku na glavi da još bolje zablista petokraka, baš kao da je jučer sa Mošom Pijadom prevodio Kapital u Mitrovici! Prava ljevica, to su dakle oni koji su protiv parlamentarne demokracije! Zadnji ljevičari koji nisu priznavali višestranački sustav na ovim prostorima,bili su Titovi komunisti i Frljić nam zapravo u starom Titovom kožunu nariče pjesme sa Ovčara i Kablara! Valja ponoviti jer to se rijeko čuje: najveći, najpoznatiji, najpopularniji, čudotvorac, mađioničar na kazališnim daskama koje život znače, Oliver Frljić ne priznaje i ne prihvaća ljevicu jer ona pristaje na parlamentarnu demokraciju!

Tako nešto doista nismo čuli od zadnjih presuda za verbalni delikt gdje bi obično stajalo da je dotični u toj i toj gostioni “zagovarao višestranački sustav” pa bi mu lokalni sudac za prekršaje odrapio mjesec dana zatvora! Znači li to da su sve evropske lijeve stranke koje zagovaraju parlamentarnu demokraciju obično smeće? Naravno, eh da je Tito ušao u Trst pa produžio dalje ne bi se Evropa danas zajebavala sa parlamentima i tom kako se zove, da, da parlamentarnom demokracijom,reći će naš junak, otpivši dobar gutljaj šljive,popravivši šapku i odteturavši u nastavak intervjua.

Poziva li Frljić na nasilno rušenje Hrvatske države?

Jer, što je naš najveći problem u ovom trenutku? Po Frljiću upravo to što “u ovoj državi nitko radikalno sustav ne dovodi u pitanje”! Dakle, vadi topove van i pali tenkove?! Jedino se tako “radikalno sustav dovodi u pitanje”! Dakle, što predlaže naš komsomolac: da počnemo paliti zgrade i trgove? Da probamo osvojiti Banske Dvore? Zauzeti zgradu HTV-a? Radikalno dovoditi kompletni sustav u pitanje značilo bi stvoriti alternativu kapitalizmu, a osim komunizma još se nitko nije dosjetio drugoj alternativi. A to smo probali i konsenzualno rekli, ne hvala. Dakle, trebalo bi rušiti parlamentarnu demokraciju i kapitalizam i uvesti jednostranačje i komunizam. Ili što? Ne znamo jer Frljić eksplicitno ne nudi ništa osim neke somnambulne anarhije sa teškim zadahom jugoslavenstva. Ali, zar to nisu sve odigrane karte i zar nismo sve to već vidjeli, zar nije sve počivalo na lažima i stranim kreditima, a završilo u moru krvi? Točno mogu zamisliti Frljića 1945 kako se hvata revolvera i puca mi u glavu, kao što mogu vidjeti Frljića 1971 kako naređuje da me se strpa u zatvor! Zamislite što čovjek koji tvrdi da danas “ne možemo ni govoriti o postojanju ljevice u Hrvatskoj” zato jer “ona pristaje na parlamentarnu demokraciju” misli o samoj hrvatskoj državi, o stvaranju hrvatske države i o budućnosti hrvatske države?

Inspiriran Titovim poučkom da će prije Sava teći uzvodno negoli će Hrvati imati državu! I sad, Tito je umro, Frljić je ostao, zakleo mu se još preko Balaševića “Računajte na nas”, svuda oko njega izdaja ljevice, uveli su i ovu kako se ono zove, da, parlamentarnu demokraciju,ma pogledajte što je sve reakcija napravila,niti desetak godina nakon što je otišao najveći sin naših naroda i narodnosti. Dajte zovite mi Jergovića, Radu Šerbedžiju i drugove da se sjednemo i vidimo što možemo napraviti! Osedlajte mi konja idem ja za Zagreb!

Po Frljiću, nema dvojbe da se rat mogao izbjeći!

Za Frljića je kugla zemaljska ravna ploha koju slonovi drže na leđima.Tako na upit novinara da li se rat mogao izbjeći, Frljić eksplicitno tvrdi da “se rat mogao izbjeći uz drugačije vođenu politiku”. Koja je i kakva trebala biti ta politika on nam ne otkriva, ali prizovemo li u pomoć elementarni razum valjda je jasno da svima onima koji nisu imali oružje, rat nije padao na pamet. A oružje su imali samo jedni! Smije li se više i reći da su to bili-Srbi!

Teoretska opcija za izbjegavanje rata postoji i nalazi se otprilike u ovim relacijama: da, rat se mogao izbjeći da je Hrvatska pristala na amputaciju trećine ili polovine teritorija i odande iselila sve nesrbe i da je BIH uz milijunsko iseljavanje Bošnjaka i Hrvata odmah pristala predati 70% BIH Srbiji! Ili, da su svi skupa odustali od izlaska iz Jugoslavije i pristali na Miloševićevu “modernu federaciju”! Ali, zašto bi desetak milijuna Slovenaca, Hrvata, Bošnjaka i sutra Makedonaca i Crnogoraca odustalo od svojih nacionalnih država? Da bi Frljiću opstala Jugoslavija! Nećete tako? E, sad ću vas svojim predstavama kažnjavati dok vas bude! Jer,našeg rezervnog majora JNA na privremenom radu u odelenju kulture, žulja samo jedno: raspad Jugoslavije.

Njemu niti jedna cijena za očuvanje Jugoslavije nije preskupa i on eksplicitno kliče: “Ono što se dobilo ratom nije vrijedno jednog ljudskog života”. Ali, zato je Jugoslavija bila vrijedna i Sutjeske i Neretve i Bleiburga i Golog Otoka zar ne druže Frljiću! Ako nakon svega konačno stvaranje hrvatske države i prestanak velikosrpskog terora nije vrijedno jednog jedinog ljudskog života znači da je sama hrvatska država nešto bezvrijedno, zapravo besmisleno i nepotrebno. Ali je zato Jugoslavija vrijedna, smislena i potrebna! Nakon svih antifašističkih jama,nakon svih istina o Titovim zločinima, nakon dokazane laži i dvoličnosti na kojoj je počivao Titov poseban put, nakon spoznaje o razmjerima zločina i napokon nakon prekrvavog kraja Titove Jugoslavije pjevati laude takvoj povijesti, to je sad jedino tema za kauč kod prof. Grudena! Pa onda jedan temeljiti CT mozga, pa nešto za smirenje i vidimo se drugi tjedan, opet u četvrtak u deset..Možete platiti kod tajnice na izlasku…Moje poštovanje!

Najorginalnija Frljićeva teza je ona o regionalnom radničkom udruživanju! Naravno kako bi se radnici udruživali nego regionalno!?

Ali, kad se ne uzimaju tablete, bježi se od medicinske pomoći, odbija se hospitaliziranje, bolest ne prolazi sama od sebe! “Ovdje se 20 godina radilo na jednoj lažnoj nacionalnoj homogenizaciji gdje je većini građana ove zemlje izbrisana klasna svijest”. Dakle, sad je uzeo knjigu u ruke, sad će on nama sve objasniti.Ali, klasna svijest! Što je to? Zar nije Kardelj umro? Tko još u tim kategorijama razmišlja? Gdje još u svijetu postoji ta retorika osim možda u prva dva kafića iza Crvenog trga? Legnite se Frljiću, smirite se i recite nam u kojem ste se stoljeću probudili. Di ste? Elektrifikacija 1949, prva petoljetka, rezolucija IB-a, recite nam gdje ste sad? Doista, na koji način taj naš umjetnički Alija Sirotanović korenspodira sa stvarnošću dok frflja o klasnoj svijesti? Klasna svijest? Partija kao avangarda radničke klase-je li to iz tog filma! Tvornice radnicima!

Tito-partija-omladina-akcija! Poštena inteligencija! Reakcija! A, onda se Frljić kandidirao za Nobelovu nagradu i sad samo treba vidjeti proceduru da se tu negdje ne pogriješi, jer formula je nenadmašna! Stidljivo,skromno, a opet grandiozno kako to samo drugovi znaju, Frljić nam u ovom intervjuu otkriva kako: “već jedno duže vrijeme govorim o potrebi regionalnog radničkog udruživanja”!!! Pa što rade svi ti mozgovi te stotine tisuća ekonomista, managera, sve te svjetske katedre, Oxfordi i Cambridge, svi ti glupi Princetowni i kako se sve ne zovu! Što rade i o čemu glavu razbijaju, kad nam naš drug na marendi, na gablecu između dviju predstava što govore o besmislenosti hrvatske i vječnim prednostima jugoslavenske ideje, osmisli izlaz iz krize. Vidilica naša jedina! Ma bio je Tito u pravu, ma je, jebiga, mora se priznati bio je u jednom u pravu: sretna je zemlja koja ima ovakvu mladost! Jer,čim se naši radnici udruže, naravno regionalno, što pitaš zašto regionalno, sve će biti kao nekad! Jer, kako bi se naši radnici udruživali nego regionalno? Što uopće postoji na svijetu osim regije? Nešto dekadentne Europe, ono malo glupe Amerike, dosadna Kina i regija! Nikud bez regije i nikad bez regije! Dakle, jeste li zapisali: rekao sam klasna svijest vam je zaostala, sunce vam vaše neoprezno i čim je podignete idemo odmah na regionalno radničko udruživanje!

Ja mislim drugovi da ste vi vidjeili što se dogodilo u ovih 20 godina i postavlja se pitanje: što smo mi bez partije, Tita i Jugoslavije? Nitko i ništa! Čovjek je ništa, partija je sve! Iz svake rečenice Olivera Frljića u tom intervjuu čak i kad ništa takvo ne izgovara, isijava upravo to! Ocean političke nostalgije! Recimo, on tvrdi nadalje glede socijalne situacije, da u Hrvatskoj “ne postoji solidarnost sa onim što se događa u susjednoj državi” te da se on „nada da će se kriza dovoljno produbiti tako da imamo istu situaciju u Hrvatskoj, kao sada u BIH”!!

Dakle, prije će se Schummacher probuditi iz kome negoli će Frljić izroniti iz klasne priče o regionalnog radničkom udruživanju. Ima raznih tipova jugoslavena, ali nakon zadnjeg krvavog rata i ta kasta je doživjela stanovitu metamorfozu. Većina, ali ne i Frljić! Taj mentalni rezervni major JNA, to mentalno civilno lice na službi u JNA prekomandovano u odelenje za kulturu, politički je slijepo kao što su to komunisti na nižem stupnju razvoja redovito bili. On ne vidi da se u neredima u BIH prosvjednici iz istočnog dijela grada stigli uz zapadni dio grada, zapalili pet zgrada i vratili se doma. I baš nigdje se nije skupilo tisuću Hrvata, tisuću Bošnjaka i Tisuću Srba koji bi manifestirali “potrebu regionalnog radničkog udruživanja”. Nego su radnici iz jednog dijela Mostara došli zapaliti zgrade radnicim iz drugog dijela Mostara! On to ništa ne vidi, on to ništa ne čuje, on misli da oni svi zajedno vape za regionalnim radničkim udruživanjem samo im vlasti to ne dopuštaju. Nevjerojatno! Pa nisu marsovci četiri godine klali po BIH, druže Frljiću to vam je radila ta vaša radnička klasa! Pa nisu neku noć marsovci izašli na sarajevske ulice kad je Erdogan pobjedio u Istambulu, to vam je „raja” izašla da proslavi pobjedu.To vam je danas radnička klasa druže Frljiću!

Zašto nismo povukli tužbu za genocid, još uvijek se ljuti Oliver Frljić!

Mrene kod komunista nisu kao kod običnih ljudi. Normalan čovjek ode Nikici Gabriću ovaj mu ukloni mrenu i idemo dalje. Ne, komunisti su i po tome bili i ostali poseban soj! Tako Frljić niti jedne jedine rijeći o ratu ne progovara na onaj način na koji se rat uistinu dogodio: da su Srbi napali Hrvatsku i BIH i poklali na tisuće ljudi! Ne,on je zgrožen i taj nam užas priopćava i u ovom intervjuu,jer da zašto kod zadnjeg posjeta Vesne Pusić Beogradu, nisu povučene tužbe za genocid! Tako se kritizira Vesna Pusić drugovi, tako, tom iskrenom drugarskom kritikom zbog manjka odlučnosti i posustajanja na jedinom ispravnom putu. Dobra je drugarica i puno toga je dobrog napravila ,ali vidite kako je ovdje posustala! Vidjevši da publika još uvijek sumnjivo vrti glavom, još nitko ne ukida parlamentarnu demokraciju niti vraća plansku privredu, drug iz odelenja za kulturu ide dalja sa podukom pa nam kaže: “društva koja su nastala raspadom bivše Jugoslavije su suštinski nefunkcionalna”. Pa da, sad smo tek shvatili, dajte i ovu rečenicu u prilog za Nobela! Jer, naravno samo je Jugoslavija “suštinski funkcionalna”! Pa gdje nam je pamet?

I taman kad nam još samo malo fali da do kraja sve shvatimo opet pomoć druga iz odelenja za kulturu pa naš rezervni major u samoj ekstazi kliče: “Napravljene su umjetne podjele od teritorijalnih do jezičnih”! Izvrsno! Hvala vam druže Frljiću, točno nam je to falilo. Mi smo glupani mislili da kad je Tito oteo Hrvatskoj bokokotorski zaljev i donirao ga Crnoj Gori, da je to bila umjetna teritorijalna podjela. Nas su indokrinirali da kad je Tito oteo Hrvatskoj Srijem i Bačku i predao ih Srbiji, nama se učinilo da je to bila otimačina odnosno umjetna teritorijalna podjela. I onda nam se učinilo da kad su sve te nacije koje više nisu mogle izdržati velikosrpski teror od Slovenije do Makedonije rekle dosta tom fašizmu da su se spasile, da su na to imale pravo, da su nešto značili i ti referendumi na kojima se masovno tražio izlazak iz Jugoslavije, nama se učinilo, jebiga, ne znaš, ne razumiješ, mediji nas zatrovali, mi smo mislili da su oni imali pravo na to, a tek sad razumijemo da idioti nisu napravili ništa drugo nego najobičniju “umjetnu teritorijalnu podjelu”. Da, sad razumijemo!

E, da sad je to nešto drugo! Ma jasno, to je zapravo tipična umjetna teritorijalna podjela,koja umjetno razdvaja Makedoniju od Slovenije i njihovu višestoljetnu povezanost! Kako su nego umjetno odvojene Hrvatska i Srbija kad su to bila i ostala dva oka u glavu! Jedna duša, a nas dvoje! I sad to rastrgati i sad to “pocijepati” pa to samo idioti mogu! Vele neki da je tobože bio problem u tome što od 1945 nitko narode nije pitao žele li biti u jugoslavenskog zajednici, a ja vam druže Frljiću, sad kad ste mi ovo objasnili jasno kažem da je to glupost i da su svi željeli tu zajednicu i da nikad nikoga nisam čuo da je bio protiv. Nikad nikog! Pa valjda bi netko beknuo nešto protiv da je narod bio protiv! Što će nam izbori, referendumi i te kapitalističke gluposti! Pa mi smo druže majore Titu predali svoj glas, čovjek je sjeo u Jajcu 1943 i rekao bit će tako i tako, i što mi sad imamo svakih desetak godina to propitkivati. Jesmo se dogovorili, jesmo li potpisali? I sad dođu ovi američki agenti, reakcija, i ovako umjetno sve podijele! Vi ste svjetski putnik,dajte vidite kad idete u Beograd, u Zagreb, u Sarajevo ima li još naših kadrova, da se dignemo, da nešto napravimo jer ovo se ne da durati!

Raspadom bivše Jugoslavije nastale su umjetne teritorijalne i jezične promjene!?

Jeste li ono druže majore rekli da su umjetne podjele i u jeziku napravljene? Pa jasno, samostalni hrvatski jezik je čista Tuđmanova izmišljotina! To mu je Šušak napunio glavu s tim! Pa tko ne zna da su sa svicima u onoj pećini kod Jeruzalema pronađeni i ostaci Novosadskog sporazuma! Kako ono ide: Biblija, pa Vede, pa Novosadski sporazum i onda puno kasnije i piramide i sve drugo. Da, ali naš narod to ne zna! Ne zna, jebiga! Narod misli da je Novosadski sporazum partija napisala tako da je pištolj stavila na čelo jezikoslovcima, a to je naravno laž! Velim vam: Biblija, Vede, Novosadski sporazum, pa dugo, dugo ništa i onda ide tek Egipat, Grčka i to..

Kad se na trenutka opusti,zagleda u daljinu i pogleda u čarobnu kuglu, sad već umorni voditelj odelenja za kulturu JNA,mirnim glasom nam prorokuje da će nam trebati 20 godina za “oporavak od trauma koje je donjela nova državna zajednica”. Kad ga se pita tko se sve ima oporavljati, rezervni major na službi pri JNA kaže: “Ne mislim samo na ljude koji su bili krivih krvnih zrnaca, nego na sve građane ove zemlje koji su trpjeli državni teror od onoga što je rađeno sa jezikom, preko prepravljanja povijesti, do revizije drugog svjetskog rata”. Da vam mi previjemo rane ili možete i sami druže Frljiću? Može još jedna rakija? Kako smo bili glupi! Bože, kako smo bili glupi! Mi smo mislili da je pokušaj da počnemo govoriti hrvatski, a ne srpskohrvatski jezik nešto što nam pripada. Mi smo mislili da je teror bio Novosadski sporazum i odluka tog sporazuma da umjesto zareza pišemo “zapeta”!

Mi smo mislili da je Vlatko Pavletić koji je prisiljavan da izvodi u HNK predstave na ekavici pa kad je to odbio završio je šest mjeseci u zatvoru da je on bio heroj, a tek sad vidimo da se radilo o idiotu! Pa piši bre srpski da te ceo svet razume! Jesi li tako pisao od Novosadskog sporazuma do danas? Jesi, i što ti je falilo? Nama se učinilo da bi nekako ipak bio red da se nakon pola stoljeća skrivanja ipak progovori nešto o tisućama ugušenih krečom u Hudoj jami i stvarno druže Frljiću mi nismo mislili da se time “revidira drugi svjetski rat”. Nismo mislili, jebiga. Mi gledamo vaše predstave o Aleksandri Zec i gnušamo se tog zločina i velimo , vidiš ima još takvih primjera zločina, ima takve djece i u Hudoj jami, ima ih po Lici, u Domovinskom ratu, imate cijeli vrtić u Slavonskom Brodu ubijen granatom, imamo Sunčicu i tri tisuće silovanih u srpskoj agresiji, idemo s tim van, idemo to dojaviti našem Frljiću, napraviti će nam predstave i o tome.

Ma već bi i napravio, ali čovjek ne zna. Nitko ne zna sve, ne može ni on! Tako su i za druga Tita govorili, zna ovo, zna ono, ma on sve zna!Nije istina, kako je on mogao znati što se događa na Bleiburgu kad je bio u Beogradu?! Kako? To su čiste gluposti! tako je mislilo smo i s vama: kako možete znati za Sunčicu kad niste bili u Vukovaru? Kako možete znati za djecu i starčad ugušene u Hudoj jami kad vas tamo nije bilo? Pa rekoh, idemo mi dojaviti drugu Frljiću, a on će najbolje znati što će s tim. On će o tim zločinima napraviti stotine predstava jer on osjeća tu bol. On neće napraviti samo predstavu o Aleksandri Zec, a da prešuti i druge Aleksandre Zec, pa da mu netko kaže da on to manipuilira najnižim strastima. Baš mi veli prijatelj, kad vidiš Frljića reci mu da su prije koju godinu iskopali na Sljemenu dva razreda srednje škole likvidirana između 13 i 15 svibnja 1945, metkom u čelo.

Reci mu to, ali obazrivo, da ga to ne bi toliko kosnulo da prekine rad na predstavi o Aleksandri Zec i odmah se uhvati ove teme. Polako i obazrivo, znaš kako je Frljić senzibilan. Pa koliko je samo predstava napravio o pokolju na Bleiburgu! I to kakvih predstava! Pa one sjajne predstave o Vukovaru! A tek one predstave gdje se vidjelo kako se nad Hrvatima iživljavalo nakon pada hrvatskog proljeća! Sječaš se one njegove predstave koja se zvala “660” o ubijanju istog broja ssvećenika za vrijeme komunizma! Sve što imamo u kazalištu o hrvatskoj povijesnoj muci, režirao nam je naš Oliver! Ma mi smo vam druže Frljiću bili obični glupani! Mi smo stvarno mislili da ima smisla da se koja prozbori i o desecima i desecima likvidiranih hrvatskih političkih emigranata kojima su udbaši čekičima razbijali lubanje,i stvarno nismo ni htjeli ni mislili da time “prepravljamo povijest”!

Jednostavno nismo tako mislili! A i što mi znamo u ovoj vukojebini od grada? Tuzla, Zenica, Travnik, Sarajevo, to su gradovi, to su mjesta u kojima se zna istina, što vam je Zagreb,nego selo! Jesam li zaboravio Beograd? Jesam, budala nepismena! Jer to je grad, to je centar, a Zagreb,ovo selo,tu nema ničega.Samo onih kako naš Predsjednik kaže “ustaških zmija”, e to ima! Hvala vam što ste došli i ukazali nam čast i biti će nam drago da nas i dalje učite!

Nesankcioniran zločin su temelj Hrvatske države – pljuje nam u lice Oliver Frljić

Taman kad smo mislili da je predavanje završeno i da je zvonilo, drug Frljić je onako nesebično našao neke snage za par završnih misli, da ih onako ponesemo doma.To ne morate zapisati, to samo zapamtite. “Predstava o Aleksandri Zec je jedna vrsta podsjetnika Hrvatskoj kakva je bila kad je nastala i na čemu je zapravo nastala” rekao nam je na kraju rezervni major JNA dodajući kao apokrif i ovo: “Nesankcionirani zločini su zapravo temelj ove države”. I tu smo se zagrlili i uzajamno si čestitali. tako je druže Frljiću, to i mi mislimo, ali samo vi to tako jasno kažete! Naravno da nije Vukovar paradigma ovog rata, naravno da to nije Sunčica, dijete koje je moralo gledati kako joj siluju majku ovog rata, naravno da nisu u temeljima ove zemlje ljudi koji su je stvarali, u temeljima ove zemlje su nesankcionirani zločini! Oni su pravi simbol, oni su naša zastava, oni su zapravo mjera ovog rata, neka vrsta šprance, metafora, simbol. Nisu nesankcionirani zločini bili u temelju Jugoslavije. To je čista laž! Što je Bleiburg, Goli otok, hrvatsko proljeće, što je to? Uglavnom laž i naša borba sa neprijateljem! Ali nesankcionirani zločini, to je humus na kojem je naraslo ovo stablo! I zato nastavite raditi samo takve predstave da ojača to znanje u narodu “!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr