HAKOM: kod promjene operatera, za svaki dan kašnjenja 50 kuna korisniku

Dopunom Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga propisane su izmjene, u slučajevima kada korisnici mijenjaju operatora javnih komunikacijskih usluga, da ukoliko novi operator ne realizira zatraženu uslugu dužan je korisniku isplatiti naknadu u iznosu od 50 kuna za svaki dan kašnjenja.

Pravilnikom je propisan postupak brže i razvidne promjene u slučajevima kada korisnici mijenjaju operatora javnih komunikacijskih usluga u elektroničkoj komunikacijskoj mreži, a ako novi operator ne realizira tu uslugu dužan je, na temelju pisanog zahtjeva krajnjeg korisnika, isplatiti korisniku naknadu za kašnjenje u iznosu od 50 kuna za svaki dan kašnjenja, do dana realizacije usluge ili dana raskida ugovora, stoji u priopćenju HAKOM-a.

U priopćenju navode da se izmjenama Pravilnika ubrzavaju i pojednostavljuju postupci mjerenja HAKOMetrom ili promjene operatora u mrežama nepokretnih komunikacija, a izmjene se tiču i obavještavanja korisnika o potrošnji, pravu povrata neutrošenog iznosa prilikom promjene operatora kod unaprijed plaćene usluge i pružanja usluga s posebnom tarifom.

HAKOMetar je Java aplikacija kojom korisnici mogu ispitati kakvoću usluge pristupa internetu tj. izmjeriti brzinu prijenosa korisnih podataka do svojega računala, a rezultati mjerenja mogu poslužiti kao jedan od dokaza u postupku prigovora na kakvoću usluge.

Izmjenama i dopunama Pravilnika pojednostavljena je i dosadašnja procedura u slučajevima kada korisnik želi podnijeti prigovor svojem operatoru i dokazati mu da mu ne isporučuje minimalnu ugovorenu brzinu pristupa internetu, stoji u priopćenju HAKOM-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr