Majetić: Tražimo od Vlade plan, a ne da se zakoni stalno mijenjaju i poduzetnici bave inspekcijama umjesto poslom

Foto: fah

“U godinu dana nije se događalo ništa ili vrlo malo. Tražimo od Vlade plan za 100 dana i za prvu godinu. Inzistiramo na sedam stvari koje se moraju odmah rješavati. Moramo početi trošiti onoliko koliko imamo i moramo trošiti ono što imamo vrlo odgovorno”, rekao je u središnjem Dnevniku HRT-a glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

“Organizirat ćemo okrugle stolove s vodećim strankama jer želimo čuti kako oni svoje ciljeve, koje su kominicirali i koji su dobri, misle postići i s kojim ljudima. Svjedočili smo da su ciljevi dobri, međutim, ako nemate dobre ljude koji te planove mogu provesti, opet se neće dogoditi ništa”, rekao je Majetić.

“Vrtimo se u kružnom toku, imamo male promjene kozmetičke naravi, ali nikad nismo ušli u strukturne promjene. Ako smo mi bolesnik (gospodarstvo) koji treba liječenje ili oporavak da bude bolji, onda očekujemo da taj liječnik, u ovom slučaju politika, razgovara s pacijentom i pita što nam to smeta da bismo bili bolji i da rastemo više. Rastemo dva posto, ali očekujemo da Vlada preuzme svoj dio posla, smanji fiskalni deficit, poveća rejting kako bi se smanjile kamate da nas riješi problema javne admiistracije i gubljenja vremena na silnim procesima koje nitko ne razumije. Također očekujemo da ne mijenjaju zakone svaki dan, da se mali poduzetnici mogu baviti poslom, a ne inspekcijama”, rekao je Majetić za HRT.

HUP od stranaka i koalicija očekuje jasne akcijske planove o tome što će se i na koji način učiniti u prvih 100 dana nove vlade.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt.hr