Marijana Petir: Do 12. srpnja otvoren natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj

Foto: narod.hr

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir pozvala je u petak zainteresirane da se do 12. srpnja jave na natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj, čija je organizatorica i veleposlanica, a pobjednik će zastupati Hrvatsku na natječaju za najboljeg mladog poljoprivrednika u EU.

Na natječaj se javiti s inovativnim i modernim projektima

Petir je na konferenciji za novinare rekla kako od mladih poljoprivrednika očekuje da će se na natječaj javiti s inovativnim i modernim projektima.

Aplikaciju za prijavu na natječaj mogu preuzeti putem linka na poljoprivrednom portalu AgroKluba te na njezinoj web stranici petir.eu i njezinoj facebook stranici. Očekuje da će stručno povjerenstvo pobjednika odabrati do kraja kolovoza.

Petir je najavila da će pobjedniku i petorici najbolje plasiranih omogućiti sudjelovanje na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika, koji će se u organizaciji Europske pučke stranke (EPP) održati do kraja godine.

Promicanje mladih poljoprivrednika

Europska nagrada za mlade poljoprivrednike treću godinu za redom dodijelit će se u Europskom parlamentu u Bruxellesu u organizaciji EPP-a, najjače političke grupacije u Europskom parlamentu.

Cilj nagrade je promicanje mladih poljoprivrednika i njihovih primjera inovativnih, održivih i tržišno orijentiranih djelatnosti, a otvorena je poljoprivrednicima mlađim od 40 godina iz zemalja članica EU-a.

Kod dodjele nagrade razmatraju se tri kategorije – najbolji, najodrživiji i najinovativniji projekt. Kriteriji su propisani pravilnikom o natječaju i odnose se na primjenu novih znanja, novih metoda ili novih tehnologija u pojedinom sektoru ili regiji, te na prijenos i održavanje inovacija.

Petir ističe da mladi poljoprivrednici predstavljaju 10 posto poljoprivrednog sektora EU i ključni su za održavanje života u ruralnim područjima i osiguravanje budućnosti kvalitetne proizvodnje i opskrbe hranom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: narod.hr