Anonimna poruka iz UNICEF-ovog ureda: dajemo prednost rodnoj ideologiji!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na adresu našeg portala tijekom dana stiglo je nekoliko pisama čitatelja, koji svrću pažnju na poruku koja ih je dočekala u inboxu, a poslana je od strane “Ureda UNICEF-a za Hrvatsku”. Osim što pismo nije označeno kao službena poruka Ureda niti je pri dnu potpisana ijedna službena osoba, ono samo vrlo površno prezentira vlastite namjere oko skrbi i brige za djecu, uz istovremenu opasku kako je program spolne/rodne osviještenosti važan dio, ne samo UNICEF-ovog programa, nego je i u skladu s međunarodnim konvencijama o djeci.

Sprječavanje nasilja nad djecom, kojem se protivi svaki razuman čovjek, postaje sve više i sve jasnije uklopljeno u kontekstu s rodnom ideologijom, koju UNICEF očigledno sve više zagovara. Je li u pitanju i na prvom mjestu sigurnost i sreća djece i poštivanje roditelja, ili suptilna diskriminacija prema onima koji opravdano promišljaju da promoviranje rodne ideologije nije ispravno niti znanstveno utemeljeno, ostavljamo čitateljima da sami prosude.

UNICEF-ovu poruku prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovana, poštovani,

zaprimili smo Vašu poruku kojom ste zatražili da UNICEF povuče svoje službeno stajalište o diskriminaciji djece na osnovu spolne orijentacije i/ili rodnog identiteta Uvažavamo Vaše mišljenje te istovremeno vjerujemo kako je važno da imate cjelovitu informaciju o djelovanju UNICEF-a i razlozima zašto je UNICEF pozvao svijet u zaštitu djece koja trpe nasilje, zlostavljanje i odbacivanje od svojih vršnjaka, obitelji i zajednica zbog svoje stvarne ili percipirane spolne orijentacije i/ili rodnog identiteta, odnosno spolne orijentacije te/ili rodnog identiteta svojih roditelja i skrbnika Prije 25 godina, svijet se dogovorio o načelima i standardima koji će svakom djetetu omogućiti da se razvije u zdravu i odgovornu odraslu osobu. Usvajanjem Konvencije svijet je povjerio UNICEF-u zadaću da, sukladno njezinim odredbama, pomogne unaprijediti čovječanstvo u odnosu na način na koji ono gleda i tretira djecu.

Sigurno i sretno djetinjstvo, odlazak u školu, zdravstvena skrb, jednakost, zaštita od nasilja – to smo zapisali da ćemo osigurati svakom djetetu. Kada to djeci onemogućujemo, nanosimo im nepravdu koja često ima obilježja diskriminacije. Podrška društva roditeljima je u srcu dobre skrbi o djeci. Pri tome, Konvencija o pravima djeteta nas poziva da poštujemo i uvažavamo svakog roditelja i njegov vrijednosni okvir. U svijetu sve veći broj djece odrasta u zajednicama koje štite njihova prava, no nažalost još uvijek veliki broj djece i mladih u svijetu trpi zlostavljanje, zastrašivanje, nasilje i isključivanje zbog spolne orijentacije i/ili rodnog identiteta svojih roditelja ili skrbnika, ili pak zbog vlastite spolne orijentacije te rodnog identiteta.  Ni jedno dijete ne bi smjelo patiti zbog toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga UNICEF poziva sve institucije, udruge i građane da se uključe u zaštitu djece od nasilja i zlostavljanja te suzbijanjem diskriminacije na osnovu spolne diskriminacije i/ili rodnog identiteta. U toj inicijativi pozivamo sve i na poštivanje prava svake osobe da živi u skladu sa svojim životnim vrijednostima i uvjerenjima.

Pritom napominjemo da stavovi koji su navedeni u UNICEF-ovom dokumentu ne čine program promicanja ijedne spolne orijentacije ili rodnog identiteta.

S poštovanjem,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: unicef

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.