Beljak: Bez HSS-a neće se moći sastaviti vlast u Vukovaru nakon lokalnih izbora

FAH

HSS želi biti dio buduće vlasti u Gradu Vukovaru i bez HSS-a nakon idućih lokalnih izbora neće biti moguće sastaviti vlast u tome gradu, poručio je u srijedu predsjednik stranke Krešo Beljak s konferencije za novinare u vukovarskom hotelu “Lav”.

“Hrvatska je i danas u ratu, ali ratu za opstanak domovine. Ponovno iz Vukovara krećemo u taj rat koji ćemo voditi na miran i politički način. Interesi Hrvatske svima nam moraju biti ispred osobnih interesa. HSS je do sada bio dio koalicije koja je pobijedila na izborima, ali od sada bez HSS-a neće biti moguće sastaviti vlast u gradu Vukovaru. Želimo biti dio izvršne vlasti”, rekao je Beljak.

Najavio je stvaranje novog HSS-a, iako je riječ o “starom Radićevom HSS-u” koji se neće ustručavati ulaziti u bitke za hrvatski narod i domovinu.

Dotaknuvši se odnosa unutar Domoljubne koalicije i s premijerom Tihomirom Oreškovićem, Beljak je priznao kako premijera još uvijek nije upoznao, iako je HSS dio koalicije koja je na vlasti. Kazao je kako će Oreškovića pozvati na sastanak nekog od stranačkih tijela, kako bi vidio treba li HSS Oreškoviću i Vladi ili ne.

HSS u Vukovaru raskinuo koalicijski sporazum s HDZ-om i HSP AS

Na konferenciji za novinare rečeno je i kako je HSS raskinuo dosadašnji koalicijski sporazum u Vukovaru s HDZ-om i HSP dr. Ante Starčević, koji je sklopljen 2014. pred lokalne izbore.

“Sporazum je raskinut i više ne vrijedi”, kazao je predsjednik vukovarskog HSS-a Nikola Volarević, rekavši kako nakon lokalnih izbora članovi koalicije više nisu popili niti jednu kavu zajedno, niti je HSS itko konzultirao po bilo kakvim pitanjima važnim za lokalnu vlast u Vukovaru.

Ujedno je rečeno kako je vukovarskom HSS-u pristupilo 30-tak novih članova.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah