Evo kako je Dejan Jović komentirao izlazak generala Tolja i Kapulara iz Hrvatskog generalskog zbora zbog odlikovanja Budimira Lončara

Foto: fah Fotomontaža: narod.hr

Bivši posebni savjetnik ministra vanjskih poslova i europskih integracija i glavni analitičar bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, prof. dr. sc. Dejan Jović na svom je Twitter profilu komentirao izlazak general-bojnika Ivana Tolja i Ivana Kapulara iz Hrvatskog generalskog zbora zbog šutnje o odlikovanju bivšeg ministra vanjskih poslova SFRJ Budimira Lončara; koji je najpoznatiji po uspješnom lobiranju za nametanje embarga Hrvatskoj glede nabave oružja u jeku velikosrpske agresije.

“Dakle, Budimir Lončar razbio Generalski zbor (štogod on bio). Bravo. ?”, napisao je Jović na Twitteru.

Foto: snimka zaslona

Tko je prof. dr. sc. Dejan Jović?

Prof. dr. sc. Dejan Jović danas radi na Fakultetu političkih znanosti, te predaje predmete poput Uvod u međunarodne studije, Analiza vanjskih politika i na poslijediplomskom studiju predmet Hrvatska vanjska politika. Stipendije i potpore primao je od Britanske Akademije, Fondacije Carnegie, Umjetničkog i humanističkog vijeća te Otvorenog društva Georgea Sorosa.

>Generali Ivan Tolj i Ivan Kapular dali ostavke u Hrvatskom generalskom zboru zbog nereagiranja na odlikovanje Budimira Lončara!

>Dejan Jović: ‘Domovinski rat je mit, a samo je 11,5% građana željelo državu Hrvatsku!’

>Dr. Željka Markić: ‘Kako naputke stranih ambasada staviti iznad demokratski izražene volje hrvatskih građana’

On je također urednik časopisa Političkih misli koji je objavio rad o konzervativno-političkim pokretima u Hrvatskoj, a koji je sadržavao lažne informacije o udruzi “U ime obitelji” te je član Hrvatskog politološkog društva.

Konzultant je Ekonomsko-obavještajne jedinice (Economist Intelligence Unit). Njegovo znanje koristilo je nekoliko britanskih konzultantskih firmi, a povremeno i ministarstvo vanjskih poslova i Commonwealtha vlade Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u njegovoj biografiji.

>Bivši Josipovićev savjetnik Dejan Jović bi Lučića poslao u zatvor, pročitajte što mu je ovaj odgovorio!

>Osvrt bivšeg studenta na predavanja Dejana Jovića: Naučio sam puno o njegovom svjetonazoru, kojeg bi nazvao radikalnim nad-nacionalizmom

Prof. dr. sc. Jović lani je sudjelovao na sastanku predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom njegovog službenog posjeta Hrvatskoj. Na sastanku je sudjelovao u svojstvu predsjednika Savjeta Političke akademije Srpskog narodnog vijeća, kao delegat petnaestoro srpskih prolaznika te akademije.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske uručio mu je otkaz 2014. godine kada je u svom časopisu Politička misao objavio osobni komentar povodom škotskog referenduma o neovisnosti u kojem je zaključio kako je hrvatski referendum 1991. godine bio “vrlo ne liberalan” i da nije bio održan u slobodnim i poštenim okolnostima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr