(FOTO) Posjet korejskoga veleposlanika Fakultetu hrvatskih studija

Foto: Fakultet hrvatskih studija

Veleposlanik Republike Koreje (Južne Koreje) u Republici Hrvatskoj Dong Chan Kim s prvom tajnicom Veleposlanstva Eunjeong Cho posjetio je u srijedu 23. rujna 2020. Fakultet hrvatskih studija. Susreo se s dekanom prof. Pavom Barišićem i suradnicima te je pozdravio polaznike programa učenja korejske kulture i jezika koji se odvija na Fakultetu hrvatskih studija. Bio je to prvi posjet jednoga veleposlanika od uspostave Fakulteta hrvatskih studija u prosincu 2019.

Fakultet je dobio priliku otvoriti u Zagrebu Institut kralja Sedžonga, koji djeluje u 180 gradova svijeta, a nosi ime po korejskom vladaru (1397.–1450.) koji je izumio korejsko pismo. Veliko je zanimanje polaznika za učenje korejskoga jezika i kulture. U samo pet dana na program se prijavilo 96 polaznika, većinom studenata Sveučilišta u Zagrebu, s 15 njegovih fakulteta.

Dekan Barišić izrazio je zahvalnost i spremnost što se najmlađem Fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta ukazala prilika za uspostavom suradnje koja daje poticaj za buduće projekte.

U ugodnom razgovoru veleposlanik je pozvao polaznike, koji uspješno završe tečaj, na prijem u Veleposlanstvo Republike Koreje. Ovim posjetom uspostavljeni su planovi za buduće projekte. Veleposlanik Kim naglasio je je stvoren akademski most između dviju kultura. Prof. Srećko Gajović opisao je na sastanku kako je u siječnju došlo do posjeta izaslanstva sa Sveučilišta Chung-Ang iz Koreje i kako se početna inicijativa u svega devet mjeseci pretvorila u kvalitetnu priču.

Program vodi lektorica EunGyeong Kim iz Seoula, a administrativnu potporu pruža mu Lina Seonghyun Kwon, studentica diplomskoga studija kroatologije Fakulteta hrvatskih studija. Nastava se odbija po četiri sata tjedno u tri skupine polaznika. Na kraju obraćanja, veleposlanik Kim je polaznicima darovao knjižicu o Koreji na hrvatskom i korejskom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr