Gospićki gradonačelnik ugostitelje oslobodio od plaćanja poreza na potrošnju

Foto: Grad Gospić

Grad Gospić donio je još jednu Odluku kojom pomaže ugostiteljima na svom području. Ovog puta radi se o Odluci o oslobađanju plaćanja poreza na potrošnju u 2021. godini, u svrhu ublažavanja negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja na području Grada Gospića.

Tako će sve pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge na području Gospića u 2021. godini biti oslobođene poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića. Cilj mjere je da se u ovim posebnim okolnostima epidemije osigura održivost poslovanja i radnih mjesta u ugostiteljstvu.

„Tijekom epidemije u dva se navrata dogodila zabrana rada za uslužne djelatnosti. Grad Gospić tada je među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj donio niz mjera kojima je cilj bio rasteretiti poduzetnike i održati likvidnost tvrtki i obrta, a s tim mjerama nastavit ćemo sve dok se ne osigura njihovo normalno poslovanje.“, istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

Poduzetnici su tako oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a Grad Gospić u prosincu je donio Odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstva za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga te će sredstva biti isplaćivana dok god im je onemogućen rad. Visina sredstava određena je brojem zaposlenih. Oni koji imaju do 3 zaposlena mogu ostvariti potporu od 2.000 kuna, od 4 – 6 zaposlenih 4. 000 kn , od 7 – 9 zaposlenih 6. 000 kn, a oni koji imaju 10 i više zaposlenih ostvaruju pravo na potporu u iznosu od 8.000 kuna. Sve ove mjere trajat će dok god zatvoreni poduzetnici u Gospiću ne budu mogli nastaviti s radom.

Gradonačelnik Karlo Starčević ističe da će svi ugostitelji putem e-pošte na koji su dostavljali zahtjeve za potporu biti obaviješteni o nastavku dodjele potpora.

Tko je Karlo Starčević?

Gospićki gradonačelnik Starčević rođen je u Donjem Pazarištu, 1952. godine. U Zagrebu je završio srednju i višu elektrotehničku školu, a u Švicarskoj menadžment. Po završetku školovanja sreću je morao potražiti u Njemačkoj. U domovinu se vratio 1991. i sudjelovao je u Domovinskom ratu. Godine 1997. otvara pivovaru – Ličanku, koja proizvodi poznato Velebitsko pivo. Na lokalnim izborima 2013. kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Gospića u drugom je krugu izgubio osvojivši 48,53 posto glasova. U Zagrebu 25. veljače 2017. na Saboru Hrvatske stranke prava izabran je za novoga predsjednika stranke. U drugom krugu lokalnih izbora 2017. osvojio je gradonačelnički mandat Grada Gospića ispred HDZ-ovoga kandidata Petra Krmpotića.

Oženjen je i otac je troje djece.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr