HAK: Olujni vjetar otežava promet

Foto: Getty images

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, brzoj cesti Draga-Šmrika (A7), lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Gorskom kotaru te sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb za sav promet zatvoreni su izlazi na čvorovima Oštrovica i Vrata iz smjera Zagreba prema Rijeci te državna cesta između Lučica i Kikovice (DC3) u smjeru Rijeke.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima HAK savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija može se pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Od 31. ožujka 2020. stavljena je izvan snage Naredba o ograničavanju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se ograničava promet za teretna vozila za vrijeme državnih praznika, blagdana i tijekom ljetnih mjeseci, što znači da do daljnjeg nema zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona.

Zagrebačka obilaznica (A3):

zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 27. travnja).
zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – u oba smjera vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru), obilazak je preko nadvožnjaka Rakitje.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

odmorišta NOVSKA sjever i NOVSKA jug otvorena su SAMO ZA VOZILA U TRANZITU. Policija vrši kontrolu i regulaciju prometa na istima.

Autocesta A4 Goričan-Zagreb:

zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Istarski ipsilon:

od 03.04.2020. godine, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke u čvoru Ivoli;
na dionici čvor Rogovići – čvor Vranja, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Državna cesta DC2:

do 24.4.2020. god svakodnevno od 7:00 do 18:00 sati zbog radova zatvara se državna cesta DC2 kroz Viroviticu, od raskrižja na zapadnoj obilaznici (DC2/DC5) do raskrižja Vinkovačka/Osječka (kružni tok). Od 18:00 do 7:00 sati vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Obilazak za sva vozila: Grubišno Polje (DC5)-Virovitica zapadna obilaznica (DC2)-Virovitica sjeverna obilaznica (DC538)-Suhopolje (DC2)-Slatina (DC2), u oba smjera.

Najava radova:

od 20.04. do 20.05.2020. god. zbog izvođenja I. faze sanacije kolnika, zatvara se čvor Velika Kopanica (izlazni krak, oba smjera) na autocesti A3 Bregana-Lipovac, promet će se preusmjeriti na čvorove Sredanci i Babina Greda;
22./23.04.2020. god. od 22:00 do 01:00 sat zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, u tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba, bit će prekidan promet 4 puta do maksimalno 15 minuta.
noću 21./22.,22./23.,23/24.2020.god. od 20:00 do 05:00 sati zbog radova u tunelu Sveti Ilija bit će zatvorena državna cesta DC76 Baška Voda-Zagvozd na dijelu od Jadranske magistrale (DC8) do zaseoka Stanići (Rastovac) uključujući i tunel Sveti Ilija. Obilazak je autocestom A1.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr