U ime obitelji: Preporuka za glasovanje na izborima za Europski parlament

Udruga „U ime obitelji“ poziva sve svoje volontere i podupiratelje da u nedjelju 25. 5. iziđu na izbore za Europski parlament te iskoriste svoje pravo i sami odluče o tome tko će Hrvatsku predstavljati u Europskom parlamentu.

„Za dva dana održavaju se izbori za Europski parlament. Hrvatski birači odabiru 11 svojih predstavnika. U Europskom parlamentu donose se odluke koje se tiču svakog hrvatskog građanina osobno – odluke važne za odgoj, obrazovanje, gospodarski razvoj, sigurnost, financije i dr. Na ovim izborima možete odabrati i listu i osobu koja će vas predstavljati u Europskom parlamentu. Zaokruživanjem jednog imena i prezimena kandidata ili kandidatkinje, ne samo da odabirete određenu stranku/listu, već i konkretnu osobu za koju držite da će vas najbolje predstavljati“, stoji u pozivu predsjednika Udruge „U ime obitelji“ Lina Zonjića.

Da bi građani mogli napraviti što bolji izbor, Udruga je kandidatima postavila 10 konkretnih, važnih pitanja u Hrvatskoj i Europskoj uniji kako bi se kandidati što jasnije izjasnili o navedenim temama.

Kandidati stranaka na listama br. 6. (HDZ – HSS – HSP AS – BUZ – HDS – ZDS), 9. Savez za Hrvatsku, 10. Hrvatski laburisti – Stranka rada, br. 12 (Nacionalni forum – HSLS – PGS – RI), 15. Održivi razvoj Hrvatske – Orah i na listi br. 20. (SDP – HNS – IDS – HSU) mogli su sa „ZA“ ili „Protiv“ odgovoriti na sljedeća pitanja:

– Zaštita ljudskog dostojanstva, zaštita obitelji i braka kao životne zajednice žene i muškarca

– Održanje postojećeg mirovinskog sustava s II i III mirovinskim stupom

– Zabrana rada nedjeljom

– Izgradnja Pelješkoga mosta

– Davanje koncesije na ceste, šume i vode

– Donošenje zakona i provođenje lustracije

– Dodatne porezne olakšice za obitelji s više djece

– Promicanje rodne ideologije

-Oporezivanje kamata na štednju

– Ukidanje školskog vjeronauka

Odgovore koje je Udruga primila provjerite u Upitniku U ime obitelji – izbori za EU.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr