Marijini obroci sada hrane 1 667 067 djece diljem svijeta

Foto: Marijini obroci Hrvatska

Uz pomoć podupiratelja Marijinih obroka iz cijelog svijeta, nevjerojatnih 160.000 djece postalo je članom obitelji Marijinih obroka u posljednih 6 mjeseci.

Obroci koji mijenjaju živote donose novu nadu u najsiromašnijim i najudaljenijim mjestima svijeta, od ratom razorenog Južnog Sudana i Sirije, do planina Etiopije, džungli Mjanmara i pustinja sjeverne Kenije.

Biti pouzdan izvor hrane za zajednice kojima treba naša pomoć može biti skupo. U zemljama pogođenim sukobima i prirodnim katastrofama, lokalni poljoprivrednici često nisu u mogućnosti uzgojiti količinu hrane potrebnu za naš program prehrane u školama, stoga sastojci moraju biti uvezeni.

Foto: Marijini obroci Hrvatska

Budući da dopiremo do sve većeg broja djece u teškim uvjetima, iznos kojim se jednom djetetu osigurava hranjivi dnevni obrok nešto je porastao. Sada je potrebno 132 kune da se jedno dijete prehrani tijekom cijele školske godine – a jedna porcija Marijinih obroka košta samo 67 lipa.

Kao štedljiva, jednostavna dobrotvorna organizacija jako se trudimo održavati naše troškove niskima i ispunjavamo obvezu da od svake donacije najmanje 93% odlazi direktno u humanitarne aktivnosti.

Zahvaljujući nesebičnoj podršci svih podupiratelja i volontera, 1.667.067 djece sada prima Marijine obroke. Hranjivi obroci potiču djecu – koja bi u suprotnom izbivala iz škole zbog gladi i siromaštva – da dođu na nastavu te im osigurava energiju potrebnu za koncentraciju i učenje.

Svaki tanjur riže i graška, šalica kaše i zdjelica kukuruza i graha pomaže gladnom djetetu da što bolje iskoristi svoje obrazovanje, dajući mu nadu u bolju budućnost.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr