Međimurski župan o suradnji SDP-a i HDZ-a: ‘Ne mogu to prihvatiti’

Foto: Fah

Nezavisni međimurski župan Matija Posavec još nije, kako kaže, donio konačnu odluku na čijoj će listu na parlamentarne izbore. SDP mu nudi drugo mjesto u 3. izbornoj jedinici. No, u Međimurju se dogodila neuobičajena situacija da su SDP i HDZ “srušili” županov prijedlog o kratkoročnom kreditnom zaduženju županije za 25 milijuna kuna, čime su, tvrdi župan, zaustavili izgradnju bolničkog paviljona, a te dvije stranke tražile su i smjenu ravnatelja bolnice.

“Uvijek sam s pozicije župana razvoj Međimurja i realizaciju projekata stavljao iznad bilo kakvih međustranačkih ili političkih odnosa, i na taj smo način nastojali u posljednje tri godine funkcionirati u Županijskoj skupštini. Međutim, zaustavljanje određenih projekata, uplitanje u neke stvari koje nemaju nikakve veze s predstavničkim tijelom i stvaranje neke koalicije i zajedničke suradnje SDP-a i HDZ-a, ja naprosto ne mogu prihvatiti i zbog toga je došlo do opstrukcije nekih točaka koje su ključne i vitalne za realizaciju projekata u Međimurskoj županiji, prije svega vezano uz zdravstvenu skrb i obrazovanje”, rekao je župan Posavec za Večernji list.

Je li donio odluku na čiju će listu?

“Drugog lipnja stupa na snagu odluka o raspisivanju izbora, i tad počinju teči rokovi. Hajmo se do tada baviti poslom, a nakon toga ćemo razgovarati o izborima – rekao je Posavec.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list