Milanović o pravobraniteljici i ‘militantnim kulturnim ratnicima’: ‘Divljački me napala sitna hrvatska falanga’

Zagreb, 4.2.2021.- Predsjednik Republike Zoran Milanoviæ dao je izjavu za medije o njegovom primanju druge doze cjepiva koje je obavio bez medija, o juèerašnjem prosvjedu poduzetnika, te o èlanarini i funkcioniranju HGK. Milanoviæ je sudjelovao dodjeli književne nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze za 2019./2020. u organizaciji tjednika Express. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ ua

Nakon što je prethodnih dana na Facebooku prozvao udrugu B.a.b.e., te pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić, predsjednik Zoran Milanović ponovno se osvrnuo na pitanje seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja, a dotaknuo se i Holywooda.

> Šamaranje u privilegiranoj kasti se nastavlja: Milanović rasvjetljava pravobraniteljicu Ljubičić

“Još jednom ću ponoviti ono što velika većina zna, vidi i osjeća: žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste. Dapače, često nisu niti približno iste. Razlike znaju biti ogromne. Od užasa do krajnjeg neukusa. Ćorci kojima nas zadnja dva dana zasipaju militantni kulturni ratnici i ratnice i pravobraniteljice na taster, uobičajeni su. Pitanje spolnog zlostavljanja uvijek je bilo i ostat će klasno-statusno uvjetovano. Odozgo prema dolje, nikada obratno. Naravno, ovo se odnosi na tzv. normalan, običan svijet, od pekarne do sveučilišta. Hollywood nije onaj normalan, odnosno stvaran svijet i boli me uho za njihove probleme i ‘žrtve’ na grčevitom putu do gaže od sedam milijuna dolara za sat i po montiranog materijala. Oni i one posve legitimno trguju svojim talentom, seksepilom i privlačnošću. To ima svoju cijenu i svoju premiju. Nije za svakoga. Sve je jasno. Bavimo se radije sobom i svojim problemima, ne tuđim. Ostat će zabilježeno da me je, bez da sam ih uopće spomenuo, divljački (da, divljački) napala sitna hrvatska falanga, i to zato što sam dirnuo u vjerodostojnost i, prije svega, relevantnost stanovitih američkih glumica.”, napisao je Milanović.

Podsjetimo, polemika se vodila i jučer. Nakon što je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić kritizirala njegovu raspravu s udrugom B.a.b.e., predsjednik Zoran Milanović rasvjetljavao ju je putem svog Facebook profila, dok je za vrijeme svog premijerskog mandata s njome surađivao, a SDP-ova većina podržavala njena Izvješća.

“Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po tome da je uplovila u drugi mandat neposredno prije zadnjih parlamentarnih izbora. Isto tako je uplovila i u prvi mandat, 2011., u kojem za nju, odnosno od nje nitko ništa čuo nije. Priopćenje koje je potpisala produhovljeno je poput obrasca za poreznu prijavu, odnosno da budem jasniji, preuzeto (downloadano) s neke od stranica nekog aktiva neke od udruga. Da podsjetim, riječ je o povjerenici Hrvatskog sabora, koja niti riječju, niti mimikom nije reagirala prije nekoliko mjeseci, kada je jedna saborska zastupnica, u slobodno vrijeme odvjetnica Janafa, koja je posao nažicala izravnom pogodbom, ljude (ministre hrvatske Vlade, žene u osmom i devetom desetljeću života) koji su navodno navraćali u neki društveni klub, prigodno nazvala ‘prostitutkama i kriminalcima’. Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu izmami iz hibernacije. Pitanje: kada već ne radi svoj posao u zemlji, koliko je puta u ovih devet godina osobno sudjelovala u radu uglednog briselskog ‘Equineta’? Zna li što je to?”, napisao je Milanović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr