Za milijun kuna iz humanitarne pomoći kupili kuću SDP-ovca Jakovine?

Foto: fah

Udruga Regoč iz Slavonskog Broda koja brine za osobe s intelektualnim poteškoćama kupila je kuću bivšeg SDP-ova ministra, piše 24sata.hr

“Zahvaljujemo svima koji su zvali broj i pomogli skupiti novac. Na naš račun uplaćeno je 975.000 kuna. Nakon toga smo potpisali ugovor o kupoprodaji s dva vlasnika i sad smo upisani kao vlasnici “, objavila je Mirjana Jakovčev na internetskoj stranici udruge Regoč.

Ne spominju se imena vlasnika, no, po fotografijama štićenika u dvorištu, kući i apoteci potpuno je jasno da je riječ o bivšim nekretninama nekadašnjeg SDP-ova ministra poljoprivrede.

Jakovčev je rekla kako su se prijavili na natječaj još u listopadu i da su već tad znali koji objekt žele kupiti.

“Prijavili smo se na natječaj s prijedlogom kupnje dvije nekretnine u Bukovlju i predali svu dokumentaciju. Bili smo presretni kad smo izabrani i obaviješteni da će se za nas prikupljati sredstva od milijun kuna”, napisala je.

Nejasno je zašto se tajilo da kupuju kuću od bivšeg SDP-ovog ministra?

Jakovina tvrdi da mu je važno da je ispunjena plemenita svrha cijele akcije, odnosno da su štićenici dobili adekvatan prostor za život i rad – objekt i imanje na kojem kasnije mogu raditi plastenike i baviti se drugim djelatnostima.

Jakovčev tvrdi da s Jakovinom nema nikakve veze i ne poznaje ga dobro.

Nakon političke karijere Tihomir Jakovina sa suprugom je ušao u nekretninski posao.

Sve afere Tihomira Jakovine

No, to nije jedini slučaj afera iz razdoblja kad je ministar bio SDP-ovac Tihomir Jakovina.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Ivan Pavelić, i još dvoje članova Uprave – Marija Vekić i Ivan Ištok, zatražili su isplatu milijunskog bonusa na koji “imaju pravo” prema tajnom ugovoru kojeg su sklopili u razdoblju 2014.-2105. tj. s bivšim SDP-ov ministrom Tihomirom Jakovinom.

> SDP-ov Tihomir Jakovina obećao milijunske bonuse direktorima Hrvatskih šuma

Taj isti Jakovina je bio doveden u jasnu vezu s dva slučaja – Europska komisija pokrenula je naime istragu zbog sumnji da je dodjeljivao novce iz europskih fondova njemu bliskim trgovačkim društvima, kao i u slučaju šećerane u kojoj je, suprotno odluci Upravnog suda, stavljao u povlašten položaj jednu od tri šećerane.

> Zašto DORH nije SDP-ovog Jakovinu istražio zbog pogodovanja jednoj hrvatskoj šećerani?

Jedna od afera je i ona o Agenciji za plaćanja u poljoprivredi koja daje poticaje za tuđe zemljište.

Vlasnici poljoprivrednog zemljišta u Grabovnici i Mikloušu nedaleko od Čazme imaju livadu, voćnjake, sjenokoše. Svima je zemljište u vlasništvu, kako se kaže, 1/1. I treba reći – nisu korisnici državnih potpora. Njih četvero ljetos se neugodno iznenadilo kad su slučajno doznali da im je zemljište, bez njihova znanja, upisano u ARKOD, odnosno sustav kojim Agencija za plaćanja nadzire isplatu poljoprivrednih potpora.

> Još jedan u nizu ‘propusta’ Tihomira Jakovine: Agencija za plaćanja u poljoprivredi daje poticaje za tuđe zemljišta

Više o aferama bivšeg ministra Tihomira Jakovine pročitajte ovdje:

Tihomir Jakovina – bivši ministar poljoprivrede koji je išao iz afere u aferu

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24sata.hr