Ministar Horvat: U Đuru Đakovića danas stiže prvih 150 mil. kn koji će ga vratiti u život

Foto: fah

Ministar gospodarstva Darko Horvat komentirao je situaciju oko likvidacije Uljanika i ima li to brodogradilište perspektivu nakon likvidacije Uljanika d.d. Najavio je i dobre vijesti za tvrtku Đuro Đaković.

Slavonskobrodska tvrtka danas bi trebala dobiti kreditni aranžman s kojim će sanirati dio dugova.

“To je prvih 150 milijuna kuna koji će vratiti Đuru Đakovića u život i vratiti dio dugova obavljačima i prema državi i dobiti perspektivu za nabavu robe i materijala i završiti tri aktivna ugovora koji će do kraja travnja osigurati dodatnu likvidnost Đure Đakovića u visini od 128 milijuna kuna.

Perspektiva postoji, ali uz suglasnost Europske komisije se mora napraviti plan restrukturiranja i uvesti u Đuru Đakovića strateškog partnera i ako želimo perspektivu na jedan drugačiji način i pod strogim nadzorom i kontrolom paziti što se zbiva u Đuri Đakoviću”, pojašnjava Horvat.

Oko Uljanika kaže da država može dati jamstva sastavnicama Uljanika koji će poslovati sukladno zakonima i pravilima Europske komisije o potporama.

“U ovom trenutku dajemo perspektivu da se na prostoru Pule jedan dio brodogradilišta stavi u funkciju pod drugim imenom i trgovačkim društvom. Na sličan način smo rehabilitirali proces brodogradnje u Trećem maju i s Brodosplitom u ovom trenutku nemamo problema”, rekao je.

Dodao je i da imaju strogi nadzor izdanih jamstava brodogradilištima koja su sklopila ugovore o nadzoru i monitoringu s Hrvatskom brodogradnjom Jadranbrodom koja kontrolira svaku fakturu i isplatu.

“Moj je zadatak bio da ustrojim kvalitetan nadzor i ja sam siguran da smo to napravili”, ustvrdio je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hr.n1info.com