Most: Lokacijsku dozvolu za apartmanizaciju Srđa smatramo nelegalnom

0
3

U ime Mosta nezavisnih lista, Nikola Grmoja upuio je priopćenje javnosti nakon što je, ističe, Vlada donijela “identičnu lokacijsku dozvolu i odobrila identičnu studiju utjecaja na okoliš koju je već ranije poništila”.

Cijelo priopćenje prenosimo u nastavku.

Samo je bilo pitanje trenutka kada će ova Vlada Republike Hrvatske još jednom pokazati svoje pravo lice. Učinila je to na primjeru Srđa u Dubrovniku. Unatoč postojanju pravomoćnih sudskih presuda o nezakonitosti obuhvata, studiji utjecaja na okoliš i poništenoj lokacijskoj dozvoli za projekt kojemu su golf tereni samo paravan za apartmanizaciju, Vlada je ponovno izdala identičnu lokacijsku dozvolu i odobrila identičnu studiju utjecaja na okoliš koju je već ranije poništila.

Sve ovo se događa samo nekoliko tjedana nakon što je investitor, špekulant pokrenuo arbitražu u Washingtonu kojom tuži državu za pola milijarde eura „virtualne“ štete. Na ovom primjeru se vidi sva bijeda i licemjerje hrvatske Vlade koja ne poštuje pravomoćne presude svoje države, a boji se prijetnji kvazi investitora arbitražama pred stranim sudovima.

Investitori golf-terena na Srđu traže arbitražu s Hrvatskom i odštetu od čak 500 milijuna eura!

Sada se pokazalo da je očito da iza međunarodne arbitraže za golf na Srđu stoji tajni dogovor Vlade i investitora, što ne čudi kada znamo po kojem je principu Vlada sastavljena. Gotovo svaki građanin grada Dubrovnika svjestan je koliko je nepravilnosti i nezakonitosti u ovom projektu i kolika je on prijetnja okolišu i budućnosti grada pod Srđem i njegovih građana.

Dr. sc. Slaven Dobrović: Započeta poboljšanja gospodarenja otpadom u Hrvatskoj ponovno su zastala

Most nezavisnih lista smatra kako je pokrenuta arbitraža bila samo pokriće da se mogu pod prijetnjom milijunskih odšteta izdati dozvole za ovaj štetni projekt. Ovim putem poručujemo da ćemo se svim svojim raspoloživim snagama, putem zastupnika u Hrvatskom saboru, županijskih i gradskih vijećnika boriti da osporimo dozvole za projekt apartmanizacije Srđa u nezakonitom obuhvatu i izražavamo podršku udrugama civilnog društva koje se bore protiv realizacije ovog projekta, koji predstavlja klasičnu izdaju javnog interesa.

(FOTO) Što sve krije Tvrđava Imperijal na Srđu?

Izvor: narod.hr