Mostovci nisu stigli na Odbor za zakonodavstvo, odgođena i sjednica Odbora za Ustav

Foto: fah

Mostovci se jutros nisu pojavili na sjednici saborskog Odbora za zakonodavstvo, došao je samo Ivan Kovačić. Zbog toga je sjednica odgođena.

Došao je samo Ivan Kovačić, koji je predstavio Zakon o financiranju političkih stranaka. SDP smatra da se taj zakon ne bi trebao donositi po hitnoj proceduri.

Odbor je trebao raspraviti izmjene Ovršnog zakona, Zakona o HRT-u, Zakona o HNB-u…

Na pitanje medija zašto je nisu pojavili Mostovi predlagatelji zakona Kovačić je rekao da je i on sam jučer tek u 18 sati dobio SMS da se jutros u pola 9 održava Odbor za zakonodavstvo, pa pretpostavlja da nisu stigli doći jer su bili kasno obaviješteni o sjednici.”Ja sam bio predlagatelj Zakona o financiranju političkih stranaka na Odboru za zakonodavstvo, a najvjerojatnije, kako sam i ja sinoć tek dobio poruku, evo, sinoć u 18.22, najvjerojatnije je da je netko bio kod kuće i nije vidio poruku. Kasno smo obaviješteni o održavanju Odbora za zakonodavstvo. Pretpostavljam da osoba koja je trebala biti izlagatelj zbog toga nije došla”, rekao je Kovačić.

Na pitanje kako objašnjava činjenicu da se baš Mostovci nisu pojavili, a da svi Odbori trebaju zasjedati do sjednice Sabora u 11, Kovačić je rekao da se možda nadalo da će biti kasnije, jer je i on kasnije došao.

Nije trebalo dugo da se pojave prvi komentari iz SDP-a.

“Prvi radni dan nakon konstituiranja Sabora. Sjednica Odbora za zakonodavstvo odgođena nakon prve točke jer predlagatelji iz Mosta nisu došli na sjednicu. Odličan početak Sabora…”, napisao je SDP-ovac Peđa Grbin na Facebooku.

Miroslav Šimić, koji kao predlagatelj nije došao na sjednicu Odbora, rekao je kasnije u Saboru da nije dobio poziv. Zašto je do toga došlo ne zna, no zbog tog propusta nije htio prozivati ni koalicijske partnere niti nadležne saborske službe.

Kvoruma nije bilo ni na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, budući da su s njega otišli oporbeni članovi iz redova HNS-a i SDP-a pravdajući svoj odlazak sastankom klubova zastupnika.

Predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika Zoran Milanović nije se pojavio na sastanku tog kluba.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr