Odbrojavajte zadnje dane ove drske i neprijateljske nenarodne vlasti

Hrvatska zora i Savez za Hrvatsku “zbog nepodnošljivo drskog i neprijateljskog postupka ove nenarodne vlasti” upozoravaju branitelje i hrvatski narod da treba početi odbrojavati zadnje dane ove vlasti i smatraju da su jedino rješenje prijevremeni parlamentarni izbori i to istodobno s predsjedničkim izborima u studenome ove godine.

“Red je došao i na one koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države. Kukuriku vlast nakon sustavnog uništavanja hrvatskog srednjeg sloja, poduzetništva, obrtništva, školstva i zdravstva, sada se igra i s egzistencijom hrvatskih branitelja”, kažu u Hrvatskoj zori.

Kažu i da je riječ o nepodnošljivo drskom i neprijateljskom postupku ove nenarodne vlasti, kojoj smeta braniteljska populacija, pa je u tajnosti i bez javne rasprave pripravila zakon o mirovinskom osiguranju branitelja i članova njihovih obitelji.

“Po njemu će braniteljske mirovine od siječnja 2015. biti podijeljene na dva dijela: opći i poseban dio. Opći dio mirovine izračunavat će se sukladno radnom stažu i uplatama doprinosa, a posebni dio nadoknadio bi razliku u iznosu do mirovine ostvarene prema Zakonu o pravima branitelja”, smatraju u Hrvatskoj zori i Savezu za Hrvatsku.

Dodaju da ispada tako da će mnogi branitelji koji su u rat otišli vrlo mladi i prije rata nisu bili zaposleni, potpuno ovisiti o nesigurnom braniteljskom dodatku iz državnog proračuna, odnosno o stanju tog proračuna, odnosno o volji ministra Mrsića i nesposobne Vlade hoće li ga isplatiti ili ne.

“A budući da nesposobna aktualna vlast ništa ne zna poduzeti da se stanje u državnoj riznici popravi, neki bi branitelji mogli ostati i bez cijele mirovine”, smatraju u Savezu.

“Hrvatska zora i Savez za Hrvatsku upozoravaju branitelje i hrvatski narod da treba početi odbrojavati zadnje dane ove vlasti. Mi moramo sudbinu Hrvatske preuzeti u svoje ruke, a naša će stranka uvijek biti na strani onih koji su oslobodili ovu zemlju”, kažu u Savezu i kao jedino rješenje vide prijevremene parlamentarne izbore, i to istodobno s predsjedničkim izborima u studenome ove godine, “kako bi spriječili skandalozni i opasni zakon protiv hrvatskih branitelja”.

“Braniteljske mirovine i egzistenciju braniteljskih obitelji spasit ćemo samo brzim rušenjem vladajućih elita u Banskim dvorima i Saboru”, ocjenjuju u Savezu za Hrvatsku.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr