Predstavljena ‘Ivan Penava nezavisna lista’ koja izlazi na izbore: ‘S interesima Vukovaraca ne kalkuliramo’

Vukovar, 03.02.2021. - Rodna kuca Lavoslava Ružičke, Ivan Penava (na fotografiji) zajedno sa suradnicima predstavio je novoosnovanu stranku Ivan Penava nezavisna lista. Osim Ivana Penave, stranku su predstavili Damir Barna i Ivana Mujkić. foto HINA/ ml

S 19. siječnjem 2021. godine politička stranka „Ivan Penava nezavisna lista“ i službeno je upisana u Registar političkih stranaka. Tim povodom danas je predsjednik novoosnovane stranke i gradonačelnik Vukovara predstavio stranku podsjećajući kako je priča o ovoj platformi nova ali i ujedno i stara s obzirom da je utemeljena na svemu što su radili od 2010. godine do danas.

“U Vukovaru su nam u fokusu karakteristike po kojima nas se prepoznaje, a to je da s interesima građana Vukovara ne kalkuliramo i nećemo kalkulirati bez obzira na to tko je premijer i čija je Vlada. Svoje stavove uvijek smo iznosili i iznosit ćemo utemeljeno na brojkama i argumentima, a nikada na marketingu i floskulama. Interes Vukovara i Vukovaraca, bez obzira o spolu, vjeri ili nacionalnosti.”, rekao je Penava.

Kako je najavio politička stranka nezavisna lista izaći će na svibanjske lokalne izbore u Vukovaru će sa svojom listom za Gradsko vijeće i s kandidatom za gradonačelnika Vukovara gdje očekuju široku podršku političkih stranaka. Očekuje podršku Domovinskog pokreta navodeći kako imaju odlične odnose kao i da je on i dalje dio saborskog kluba Domovinskog pokreta. Tu nije isključio niti HDZ, a posebno članove koji su ostali dio njegove bivše stranke, a koji, kako je rekao, podržavaju njegov rad i sve što je napravio proteklih godina i koji i dalje surađuju s njim, prenosi Večernji list.

Podsjetio je kako je na prošlim izborima iza njega stalo 14 političkih stranaka. Novoosnovana stranka neće imati svoga kandidata za župana Vukovarsko – srijemske županije ali će stati iza nekoga od imena koji nije dio njegove stranke. Osim Vukovara i kandidata za župana na ovim lokalnim izborima „Ivan Penava nezavisna lista“ neće izaći više nigdje na izbore jer kao nova stranka nemaju vremena da se pripreme za izbore.

Govoreći o razlozima osnivanja kazao je kako su on i njegovi suradnici ostali dosljedni svojim političkim stavovima bez obzira na politike s nacionalne razine koje su pokušavale oblikovati ili manipulirati s pričom o Vukovaru. Kazao je i kako u hrvatskoj politici nedostaje integriteta, karaktera i stava nasuprot političkoj trgovini i osobnim interesima zbog kojih se u pitanje dovode nacionalni interesi i strateški važna pitanja.

Dodao je i kako je Vukovarsko – srijemska županija, zaključno s 2019. godinom, izgubila 26 posto ljudi te da je to strašan i neprihvatljiv podatak ali i u isto vrijeme i rezultat politika koje su se vodile do sada. Prema njegovim riječima PR-ovski se pokušava proturiti da su te priče dobre ali da u županiji sela umiru, a nije se uspjela iskomunicirati priča da su nam zatvorene dvije tvornice kvasca koje su prethodno kupili Francuzi dok Vlada sama sebi klima glavom kako je lijepa i dobra iako pri tome nemamo Robne rezerve, maskice čekamo iz Kine…

“Hrvatska postaje protektora ovisna o maskicama, cjepivu i kvascu, a o avionima da ne govorimo. Ovo sad već postaje pitanje opstanka ove države”, istakao je Penava.

Zamjenica predsjednika političke stranke „Ivan Penava nezavisna lista“ biti će Ivana Mujkić koja obnaša dužnost i zamjenice gradonačelnika Vukovara. Uz njih dvoje na konferenciji za novinare bio je i Damir Barna, aktualni dožupan Vukovarsko – srijemske županije, koji je u svibnju prošle godine zajedno s Penavom, Mujkić i članovima Gradskog vijeća također napustio HDZ.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list