Premijerov brat tražio je od makarskog gradonačelnika SDP-ovca nasipavanje plaže – za Ultru

Premijerov brat Krešimir Milanović tražio je od makarskog gradonačelnika SDP-ovca Tončija Bilića dozvolu za nasipanje makarske plaže Buba kako bi se iduće godine u tom gradu mogao održati jedan dan Ultra festivala. Milanović je za projekt došao lobirati u pratnji čitlučkog poduzetnika Marinka Sulića , koji u dolasku Ultre u Makarsku očito vidi priliku za dobru zaradu. Ovu informaciju u četvrtak je potvrdio sam Bilić, objavila je Slobodna Dalmacija.

– Došli su u moj ured tražiti da jedan dan koncerata u sastavu Ultre dogodine bude održan u Makarskoj. Uvjet je nasipavanje mora do dubine 30-40 m i 250 m širine na plaži Bube. Na taj su način htjeli ubrzati nasipavanje postojeće lokacije, što bih ja kao gradonačelnik trebao potpisati. Rekao sam im da se koncert može predvidjeti jedino na postojećim prostorima – kazao je Bilić. Priča o tajnoj akciji premijerova mlađeg brata u Makarskoj je podigla veliku prašinu. Oporbeni HDZ se digao na noge, a Marko Ožić Bebek informaciju o posjeti Krešimira Milanovića makarskom gradonačelniku ‘pustio je u optjecaj’ na sjednici jučerašnjeg Gradskog vijeća.

Nautički turizam

Široj je javnosti malo poznato da je 44-godišnji Krešimir Milanović jedan od ljudi koji stoje iza splitske Ultre. Nakon niza propalih poslovnih pothvata, u veljači ove godine u Zagrebu je, zajedno sa Sandijem Kuplenom i Tiborom Skalom, registrirao tvrtku TYC d.o.o za djelatnosti nautičkog turizma, trgovine i turističke agencije. Kuplen je direktor u Travel 2 Ultra kompaniji i organizator ovog mega-popularnog festivala koji se pojavljivao na konferencijama za novinare, brinuo se za siguran boravak gostiju u Splitu, komunikaciju sa gradskom upravom i nadležnim ministarstvima. Krešimir Milanović je, tvrde upućeni, namjerno odabrao da djeluje iz sjene. Jedan od njegovih ciljeva je, ako je suditi po posjetu makarskog gradonačelniku, i širenje Ultre po Dalmaciji.

Linićeve optužbe

Bivši ministar financija Slavko Linić izravno je koncem svibnja prozvao Krešimira Milanovića da je, preko tadašnje ravnateljice Nade Čavlović Smiljanec, pokušavao tvrtki Konel „srediti“ nezakonitu zamjenu nekretnina u Cavtatu. Istoj onoj tvrtki vlasnika Antuna Kralja koja je Krešimiru Milanoviću 2012. gradila luksuznu vilu i pripadajuće joj stanove za prodaju na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Dubrovniku, s pogledom na Lapad. Sličnu zamjenu, tvrdio je tada Linić, premijerov brat pokušao je realizirati i u slučaju slavonskobrodske tvrtke Mostarkić.

-Evidentno je da je brat premijera Milanovića šetao po službama i sigurno se pozivao na Milanovića, premijera, da bi mogao ostvariti neke ciljeve. Siguran sam da je premijer znao što mu brat radi– isticao je tada Linić.

– Ja u politici nemam prijatelja, ni rođeni mi brat nije prijatelj – tvrdio je još početkom godine Zoran Milanović. Nakon Linićevih optužbi, u Banskim su se dvorima branili da premijer nikada nije naložio nekome u Vladi da pogoduje njegovom bratu. Kao da Krešimir Milanović i bez njegovog placeta nije mogao slobodno djelovati.

Milanovićeve tvrtke

Marbo Produkt d.o.o. – bio je direktor od 2005. do 2006. godine. Registrirana za proizvodnju, trgovinu i usluge. – Magnitudo d.o.o. – osnovana 2004., registrirana za poslovanje nekretninama. Godine 2011. ostvarila ukupne prihode od sto kuna, a 2013. prijavila gubitak nakon oporezivanja u visini od 1,4 milijuna kuna. Od Nove ljubljanske banke 2007. je dobila kredit u iznosu od 3,2 milijuna eura.

– Modestus d.o.o. – tvrtka registrirana za promet nekretninama. Račun joj je od prosinca 2012. blokiran. Osnivači su Igor Maksimiljanović i Tomislav Šimunac. Milanović je direktor od 2007. godine 2010. Ostvarila je prihod od 400 kuna, a 2011. i 2013. sto kuna te 2012.

– TYC d.o.o – u veljači ove godine osnovana i registrirana za djelatnosti nautičkog turizma, trgovine i turističke agencije. Osnivači i direktori su Sandi Kuplen, Tibor Skala i Krešimir Milanović, piše Slobodna Dalmacija.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: sd/narod.hr
Photo: narod.hr