Savez za Hrvatsku: Gdje su nestale ankete o izborima za Europski parlament?

Da se nešto čudno događa kad je riječ o hrvatskim anketama popularnosti stranaka i političara uoči izbora za Europski parlament, primijetili su iz Savezu za Hrvatsku i Hrvatskoj zori i podsjećaju da smo do prije nekoliko tjedana bili gotovo svaki tjedan ili najmanje dva, bombardirani anketama o raspoloženju birača uoči izbora za Europski parlament.

Iz Saveza za Hrvatsku i Hrvatske zore pitaju se nije li toliko dug razmak od zadnje hrvatske ankete, bez obzira na naručitelja, malo čudan.

“Istovremeno teško je odoljeti razmišljanju kako bi te ankete mogle biti na neki način povezane s činjenicom da zadnje ankete, kako one hrvatske, tako i one, europske, ne daju puno optimizma dvjema vodećim strankama: SDP-u i HDZ-u”, ističu iz Saveza.

Te su ankete poslale poruku kako bi na hrvatskoj političkoj pozornici moglo doći do velikih potresa i promjena. Profiliranje i stasanje alternativnih stranaka, kako na tzv. ljevici i desnici više nije nešto što bi se moglo dogoditi u nekoj budućnost, nego realna mogućnost već nakon izbora za Europski parlament”, smatra Savez.

Izgleda da su se neki centri moći u Hrvatskoj ipak počeli ozbiljno plašiti da bi Savez za Hrvatsku, na čelu s nositeljem liste, Milanom Kujundžićem, predsjednikom Hrvatske zore, mogao na izborima za Europski parlament polučiti rezultat, koji bi Savezu dao još veći kredibilitet i donio dodatni porast popularnosti u hrvatskom narodu, koji je sve nezadovoljniji s nedjelotvornim, a može se reći i katastrofalnom diktaturom dvostranačja, naglašavaju iz Saveza.

Iz Saveza za Hrvatsku i Hrvatske zore smatraju da je zanimljivo da se nepojavljivanje hrvatskih anketa popularnosti stranaka uoči izbora za Europski parlament događa istovremeno kad je i najmanje informiranoj osobi u Hrvatskoj postalo jasno da je u zadnjih nekoliko tjedana u državnim, pa i nekim privatnim medijima, uveden medijski bojkot i cenzura kad je riječ o Savezu za Hrvatsku.

U Savezu za Hrvatsku i Hrvatskoj zori uvođenju medijske blokade protiv njih zapravo se na neki način vesele, kažu i smatraju da je to najbolji dokaz da ih se centri moći boje.

Vrlo je čudan obrat, smatraju u Savezu da najedanput i preko noći, neki oporbeni političari, koji su sve do nedavno u režimskim medijima stavljani na stup srama i bili ponižavani, sada svaki dan samo što iz državnih televizijskih kutija ne iskoče u dnevne sobe građana diljem Hrvatske.

Varaju se svi oni, pa i najmoćniji, koji misle da mogu «zaustaviti Reuters». A još manje će moći zaustaviti hrvatski narod i glasače da već na izborima za Europski parlament poruče vladajućima što ih čeka na predsjedničkim i parlamentarnim izborima kad će hrvatski narod odlučno progovoriti, ne na ulici nego kroz glasačke kutije”, poručuju iz Saveza za Hrvatsku i Hrvatske zore stranke naroda.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr