(VIDEO) Glavašević: ‘Fundamentalističke, ekstremističke skupine imaju klinike za trudnoću u kojima zastrašuju žene odgovarajući ih od pobačaja’

Foto: snimka zaslona

Bivši SDP-ov, danas nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević za N1 je komentirao je navodnu pojavu klinika za pobačaj tvrdeći da se u njima žene plaši da će one postati alkoholičarke ako pobace i da će im partneri postati homoseksualci te optužio radikalnu desnicu da je globalistički pokret koji želi uspostaviti kalifat.

“U pitanju je ogroman kukavičluk vlade Andreja Plenkovića. Iskoristili su rupu u Poslovniku Sabora u kojem piše da je vlada dužna dati predstavnika ili mišljenje za raspravu o zakonu koji Vlada nije predložila, ali nije propisan rok. Oni su iskoristili tu rupu gdje rok nije naveden i naprosto nisu dali mišljenje”, kazao saborski zastupnik situaciju oko rasprave o SDP-ovom prijedlogu zakona o prekidu trudnoće.

Oporba ne pristaje na raspravu bez predstavnika Vlade. “Ovo je silovanje demokracije, gdje Andrej Plenković ponižava Sabor, sebe i Vladu i gdje se vrtimo u krug. Vlada neće slati mišljenje jer je Plenković jedno oklijevalo koje ne želi uoči unutarstranačkih izbora iznositi stav o prekidu trudnoće jer su mu suparnici iz ultrakonzervativnog kampa”, tvrdi Glavašević.

Dodao je da je na Odboru za zdravstvo trebalo dati mišljenje na taj zakon, da su bili predstavnici Vlade koji su ustali i otišli iz prostorije kada je trebalo razgovarati o tom prijedlogu: “Koliki beskičmenjak moraš biti?”

“Radikalna desnica je globalistički pokret, Hrvatsku bi zamijenili za nekakav kalifat”

Glavašević smatra da je hrvatsko društvo već nekoliko godina pod pritiskom fundamentalnih skupina koje pokušava preko napada na “pravo na izbor” reducirati dosegnutu razinu slobode u našim društvima. On je ustvrdio i da je pokušaj “hakiranja demokracije” počeo referendumom o definiciji braka; koji je inače bio prvi hrvatski narodni referendum.

Osvrnuo se i na navodno otkriće klinika, kriznih centara za trudnoću u kojima daju lažne informacije i zastrašuju žene što im se može dogoditi ako pobace.

“Otkrilo se da ekstremističke, fundamentalističke skupine imaju klinike, takozvane krizne centre za trudnoću, obično ruralnim područjima gdje medicinske usluge ženama nisu dostupne i onda daju lažne informacije i zastrašuju žene glede toga što se može dogoditi ako žena pobaci. To je vrlo perfidno dezinformiranje, to je nadriliječništvo.” – rekao je Glavašević, koji nije konkretno naveo nijednu takvu ustanovu, spomenuvši samo da je Al Jazeera Balkans napravila jedan prilog o tim navodnim klinikama.

Glavašević kaže da je zajedno s 21 zastupnikom i zastupnicom potpisao prijedlog da se oformi saborsko Istražno povjerenstvo jer “postoji puno pitanja na koje se mora odgovoriti.”

“Radikalna desnica je, ironično, najveći globalistički projekt u svijetu. Njihov cilj bi bio da nema nacionalnih država, sutra bi Hrvatsku zamijenili za nekakav globalni Gilead ili kalifat. Oni žele Kraljevstvo Božje onako kako ga oni vide na Zemlji, sad. To je ono što treba razumjeti kod takvih pokreta”, smatra Glavašević.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1