(VIDEO) Penava o popisu stanovništva 2021.: ‘Možemo očekivati nastavak manipulacija koje na štetu građana provode etnobiznismeni’

Foto: snimka zaslona

Vukovarski gradonačelnik i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, održao je konferenciju za medije na temu popisa stanovništva, koji se treba održati 2021.

Na konferenciji je istaknuo:

“Sljedeće nam godine slijedi novi popis stanovništva. Njegov krajnji cilj trebao bi biti točan broj stanovnika koji je potreban državi za pravilno upravljanje svim njezinim resursima te je nužno da sam proces popisivanja bude shvaćen kao statistička kategorija kojoj se pristupa potpuno objektivno i profesionalno.

U Republici Hrvatskoj je do sada popisivanje stanovništva shvaćeno kao politička kategorija kojom su političke sfere slobodno manipulirale. Ako je suditi po političkim dogovorima postignutim prethodnog petka prilikom izglasavanja Zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, možemo očekivati nastavak manipulacija koje na štetu svih naših građana već dugi niz godina provode različiti etnobiznismeni.

Grad Vukovar je životno zainteresiran za objektivan i točan popis stanovništva jer je prethodni svojim netočnim brojkama prikazao iskrivljenu sliku stvarnoga stanja te se već čitavo desetljeće borimo s posljedicama kaosa koji nam je ostavio.

Vukovar treba poštedjeti daljnjih trauma kakvima smo nažalost svjedočili uslijed političkih manipulacija s popisom iz 2011. godine. Svima su nam još uvijek svježa sjećanja na prosvjede, sudske procese, prolijevanje krvi pokojnoga Darka Pajičića i uništenu profesionalnu karijeru Igora Gilje.

Poučeni tim bolnim iskustvima zahtijevamo da popis stanovništva 2021. godine bude točan i istinit, bez mogućnosti manipuliranja konačnim ishodom, bilo da je riječ o Vukovaru, Benkovcu, Vrgorcu, Kninu ili bilo kojem drugom mjestu u Republici Hrvatskoj jer ga u suprotnome nećemo smatrati relevantnim.” – zaključio je Penava.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr